La Maleta de l'Aigua de Terrassa

 

Maleta de l'Aigua de TerrassaL'Observatori de l'Aigua de Terrassa - OAT disposa de dues maletes pedagògiques, una primera escolar i una segona per les biblioteques de Terrassa on oferim:

 • Exposició de l'aigua.
 • Mostra de llibres.
 • Activitats i jocs.

Des de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Terrassa - bct xarxa volem promoure el bon ús de l'aigua, un recurs que hem d'utilitzar de forma responsable i sostenible.

La bctxarxa col·labora amb l'Observatori de l'Aigua de Terrassa proposant activitats a totes les 6 biblioteques de Terrassa al llarg de l'any 2022:

 

 

Biblioteca districte 3


De l'1 al 31 de maig:
 • Exposició: "Té gènere, l'aigua?" Exposició organitzada per les Dones d'aigua de Terrassa i l'Observatori de l'Aigua de Terrassa - OAT. Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS 6: Aigua neta i sanejament.
 • Mostra de llibres del fons especialitzat "Cultura de l'aigua" + Trencaclosques. Descobreix un munt d'històries que tenen l'aigua com a protagonista i gaudeix fent trencaclosques! Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS 6: Aigua neta i sanejament.

Dijous, 19 de maig:
 • 18:00 h. Presentació de l'exposició de l'aigua i la maleta pedagògica a càrrec de les Regidores, Sra. Teresa Ciurana i Sra. Lluïsa Melgares. Amb la participació de la Presidència de l'Observatori de l'Aigua de Terrassa - OAT i la Directora del Servei de Biblioteques de Terrassa - bct xarxa, Sra. Maria Gental.

Divendres, 20 de maig:

 • 18:00 h. Taller familiar: "Treball digne i creixement econòmic". A la Biblioteca districte 3. Per a infants de 6 a 12 anys. Més informació a la bd3, trucant al telèfon 93 739 70 14 o enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS 8: Treball digne i creixement econòmic.

Dijous, 26 de maig:

 • De 18:00 h a 19:30 h. "El joc de l'aigua". Què en saps de l'aigua? Tria una fitxa, llença el dau i avança per les caselles posant a prova els teus coneixements. Per a infants a partir de 6 anys. A la Biblioteca districte 3. No cal inscripció prèvia. Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS: 6 Aigua neta i sanejament.

Divendres, 27 de maig:

 • 18:00 h. Taller Familiar: Anima't a fer Xip-Xap! Busca frases de l'aigua que coincideixin i passa una estona divertida. Prova a girar les cartes i descobriràs un munt de curiositats referents a l'agua de Terrassa! T'animes a jugar? A la Biblioteca districte 3. Per a infants a partir de 8 anys. Cal inscripció prèvia. Més informació i inscripcions a la bd3, trucant al telèfon 93 739 70 14 o enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS: 6 Aigua neta i sanejament.

A la Biblioteca Districte 3 hi trobareu:

 

Per a més informació:

Biblioteca districte 3 -  Carrer Germà Joaquim, 66 - Telèfon 93 739 70 14 - [email protected]

 

Biblioteca districte 2


Dimarts, 7 de juny:

 • 18:00 h. Taller Familiar: "El joc de l'aigua". Què en saps de l'aigua? Tria una fitxa, llença el dau i avança per les caselles posant a prova els teus coneixements. Per a infants a partir de 6 anys. A la Biblioteca districte 2. No cal inscripció prèvia. Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS: 6 Aigua neta i sanejament.

Dimarts, 14 de juny:

 • 18.00 h. Taller Familiar: Anima't a fer Xip-Xap! Busca frases de l'aigua que coincideixin i passa una estona divertida. Prova a girar les cartes i descobriràs un munt de curiositats referents a l'agua de Terrassa! T'animes a jugar? A la Biblioteca districte 2. Per a infants a partir de 8 anys. Cal inscripció prèvia. Més informació i inscripcions a la bd2, trucant al telèfon 93 786 91 62 o enviant un correu electrònic a l'adreça [email protected] Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS: 6 Aigua neta i sanejament.

Dimecres, 15 de juny:

 • 18:00 h. Hora de conte: Princesa de l'aigua. A càrrec de Cooperativa Eina. Activitat per infants a partir de 3 anys i les seves famílies. Places limitades a l'aforament de la sala. No cal inscripció.

Dilluns, 20 de juny:

 • 18:00 h. Taller Familiar: "Engresca't a fer esplaix!"

Per a més informació:

Biblioteca districte 2 - Carrer Sant Cosme, 157 - Telèfon 93 786 91 62 - [email protected]

 

Biblioteca districte 5

 

De l'1 al 29 de juliol:

 • Exposició: Té gènere, l'aigua? En aquesta exposició es posen de manifest els diferents rols que les dones assumeixen en relació a l'aigua posant de relleu el paper de les empreses multinacionals i les seves polítiques extractives que agredeixen els ecosistemes i la terra. Organitza: Dones d'Aigua i l'Observatori de l'Aigua de Terrassa - OAT. 

Dimecres, 6 de juliol:

 • 18:00 h. "Xip- xap: joc de completar frases relacionades amb l'aigua"

Dimarts, 12 de juliol:

 • 18:00 h. Taller Familiar: "El joc de l'aigua". Què en saps de l'aigua? Tria una fitxa, llença el dau i avança per les caselles posant a prova els teus coneixements. Per a infants a partir de 6 anys. A la Biblioteca districte 5. No cal inscripció prèvia. Objectiu de Desenvolupament Sostenible - ODS: 6 Aigua neta i sanejament.

Dimarts, 26 de juliol:

 • 18:00 h. "Engresca't a fer esplaix!"

Per a més informació:

Biblioteca districte 5 - Avinguda Abat Marcet s/n (Entrada del Club Natació Terrassa) - Telèfon 93 735 09 27 - [email protected]

 

Dades de contacte de la bd6

Biblioteca districte 6

 

De l'1 al 23 de setembre:

 • Exposició: Aigua, buscant un somni. A càrrec de Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT). L'aigua és vida i font de múltiples possibilitats. En aquesta exposició s'explora aquest recurs des de diferents punts de vista i a partir d'una selecció de llibres per a totes les edats. 

 

De l'1 al 30 de setembre:

 • Exposició: Té gènere, l'aigua? En aquesta exposició es posen de manifest els diferents rols que les dones assumeixen en relació a l'aigua posant de relleu el paper de les empreses multinacionals i les seves polítiques extractives que agredeixen els ecosistemes i la terra. Organitza: Dones d'Aigua i l'Observatori de l'Aigua de Terrassa - OAT. 


De l'1 al 30 de setembre:

 • En remull: literatura i cinema sobre la cultura de l'aigua. Selecció de novel·les i pel·lícules que tenen l'aigua com a protagonista.


Divendres, 9 de setembre:

 • 18:00 h. Taller familiar: La maleta de l'aigua. Activitat per infants a partir de 6 anys i les seves famílies. Places limitades. Cal inscripció prèvia a la biblioteca.


Dimarts, 20 de setembre:

 • 18:00 h. Hora de conte: Princesa de l'aigua. A càrrec de Cooperativa Eina. Activitat per infants a partir de 3 anys i les seves famílies. Places limitades a l'aforament de la sala. No cal inscripció.

Per a més informació:

Biblioteca districte 6 - Rambla de Francesc Macià, 191-193 - Telèfon 93 739 74 20 - [email protected]


 

Biblioteca Central de Terrassa

 

Programació a determinar prevista per a l'octubre de 2022.

Per a més informació:

Biblioteca Central de Terrassa - Passeig de les Lletres, 1 - Telèfon 93 789 45 89 - [email protected]

 

Biblioteca districte 4

 

Programació a determinar prevista per al novembre de 2022.

Per a més informació:

Biblioteca districte 4 - Carrer Infant Martí, 183 - Telèfon 93 739 74 23 - [email protected]