La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat té la missió de millorar la qualitat ambiental, per oferir a la ciutadania un entorn urbà i natural saludable i segur, i garantir el manteniment dels ecosistemes. Alhora, el desenvolupament d'aquesta missió a escala local s'orienta a la millora de l'estat global del planeta, contribuint a la mitigació del canvi climàtic i a frenar la pèrdua de biodiversistat, entre d'altres. Intervé en el manteniment del medi natural, en la gestió integral del cicle de l'aigua i dels residus, en la millora de la qualitat de l'aire i la reducció del soroll, en l'estalvi d'energia i ús de les energies renovables, en la protecció de la salut ambiental, la seguretat alimentària i els animals domèstics, i en la difusió d'informació, sensibilització i educació ambiental.
 
El Sr. Carles Caballero Peña és el regidor d' Urbanisme, Medi Ambient, Sostenibilitat i Energia.
Al menú desplegable de l'esquerra, i als enllaços destacats trobareu la informació sobre Medi Ambient i Sostenibilitat.
 
 
Actualitat del Servei de Medi Ambient: 

Constitució de la Taula política comarcal per la millora de la qualitat de l'aire

Aquest òrgan, fruit de l'acord del Consell d'Alcaldies del Vallès Occidental, ha de ser l'encarregat d'elaborar el Pla Supramunicipal per la qualitat de l'aire de la comarca, amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. La Taula política per la qualitat de l'aire del Vallès Occidental està formada per tots els ajuntaments del Vallès Occidental i compta amb l'assessorament d'experts en els diferents àmbits de treball. 

A la reunió d'avui hi han assistit alcaldes i alcaldesses de la comarca, el president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez, així com també el vicepresident tercer i conseller de Territori i Transició ecològica, Carles Rodríguez. També hi han participat representants de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. Avui, el Consell Comarcal ha presentat un primer paquet de 15 mesures que els municipis poden aplicar de forma imminent per millorar la qualitat de l'aire i mentre s'elabora el Pla que ha de contenir el full de ruta a seguir.