Hi ha qui pensa que els museus són territori exclusiu dels adults però res més allunyat de la realitat. Els infants poden passar una estona molt divertida al Museu mentre descobreixen el patrimoni de la ciutat.

El Museu de Terrassa obre les seves portes i us convida a participar en aquestes activitats familiars que us permetran conèixer un munt de coses relacionades amb la història i l'art de la nostra ciutat.

Normativa pel bon funcionament de les activitats de la mainada al Museu

L'home dels nassosDimecres 27 de desembre de 2017, a les 17.30 de la tarda

Taller: L'home dels nassos

L'home dels nassos té tants nassos com dies té l'any. 

És un personatge mític de les terres catalanes que, segons el folklorista català Joan Amades, simbolitza l'any.

Només se'l pot veure el 31 de desembre, el dia de Sant Silvestre.

Com és cadascun dels nassos que té? Curt, aixafat o punxegut? Arremangat o aplanat? És un home nassut o amb nas de ganxo? El té gros, petit o llarg? té nas xato, de cigró, de patata o pastanaga. 

Diuen que qui té el nas llarg, és burleta i descarat…

El patge Xiu Xiu

Dimecres 3 de gener de 2018, a les 17.30 de la tarda

Taller: El Patge Xiu-Xiu

El Patge Xiu-Xiu és un patge reial enviat a Terrassa per recollir les cartes per a Ses Majestats els Reis d'Orient. És el membre principal de la cort del rei Gaspar. La seva missió és recollir les cartes i observar el comportament dels nens i nenes. Quan està per la ciutat, parla amb els infants, els dóna bons consells per a que siguin bon minyons i els recorda "Feu bondat de la bona!". 

Segons la tradició el seu nom real és Patge Hassim Jezzabel, Xiu-Xiu és com l'anomenen els infants perquè xiuxiueja a les oïdes del rei Gaspar el nom dels nens i nenes de la ciutat que no fan bondat. Diuen que mentre és a Terrassa viu a la Font Vella o al Social, tot i que ningú no l'ha vist mai. 

L'origen de la tradició ve dels terrassencs Puigbò, Cima i Cardellach que van iniciar la tradició d'invitar el patge a venir a la ciutat. Va venir per primer cop el 28 de desembre de 1951.

Actualment arriba a Terrassa el dia de Sant Esteve. La seva comitiva passa pels carrers del centre de la ciutat fins a l'Ajuntament on llegeix el missatge de Ses Majestats Reials i comença la seva feina de recollir les cartes. El dia 5 de gener és l'encarregat de guiar i acompanyar Ses Majestats en la cavalcada reial pels carrers de la ciutat.

INFORMACIÓ GENERAL:

Durada: 1 h

Preu per sessió i persona: 2 €

Lloc: Casa Alegre de Sagrera (carrer de la Font Vella, 29-31)

Places limitades. Cal inscripció prèvia al 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h o a l'adreça electrònica museudeterrassa@terrassa.cat

OBSERVACIONS:

  • Es confirmarà disponibilitat de plaça per assistir a l'activitat.
  • Els infants han d'anar acompanyats en tot moment d'una persona adulta.
  • El Museu es reserva el dret de cancel·lar alguna sessió si no s'arriba a un mínim de persones inscrites.

Pòster Per Nadal, la mainada al Museu