La màgia de la llum
L'enllumenat de Nadal guarneix la ciutat, contribueix a crear ambient als carrers i incentiva l'activitat comercial.
Enguany s'han instal·lat llums nadalencs i també algunes de les xemeneies més representatives de la ciutat lluiran un enllumenat especial. Igualment, el passeig central del Portal de Sant Roc es guarnirà amb arbres de Nadal lluminosos.
L'enllumenat de Nadal s'encen diàriament amb l'horari de l'enllumenat públic i s'apaguen a les 22:30 h des de 30 de novembre fins al 7 de gener.

 

Un Nadal amb gust de tradició:

Escudella i carn d'olla
Escudella i carn d'olla el dia de Nadal i canelons per Sant Esteve. Els plats més tradicionals tenen un lloc prioritari a les nostra taula en aquestes festes.

 

 

Torrons
D'ametlla, de massapà, de xocolata i de mil gustos diferents. Juntament amb les neules i els polvorons ens endolcen les llarguíssimes sobretaules amb la família les amistats.

 

 

Brindem
Amb aquest gest i menjant 12 grans de raïm ens desitgem salut, pau, prosperitat, felicitat i esperança en una vida millor i en un món més just per a tothom.

 

Tió de Nadal
Un dels grans misteris del Nadal. En un racó i tapadet amb una manta perquè no passi fred l'anem alimentant durant dies perquè a «cops de bastó» acabi cagant dolços, llaminadures i regals.

 

El pessebre de casa
De tradició cristiana, la representació del naixement de Jesús comparteix espai a moltes llars amb l'arbre de Nadal i amb el Tió. Muntar i redecorar el pessebre cada any amb més elements i figuretes és un dels rituals habitual d'aquestes festes.

 

Arbre
Si optem per un arbre natural hem de vigilar que sigui d'un viver controlat. Després de festes s'ha de deixar al costat del contenidor de matèria orgànica per fer-hi compost.

 

L'Home dels nassos
Un personatge ben curiós que es passeja per la ciutat només el 31 de desembre i té tants nassos com dies queden per acabar l'any.

 

Regals
Al comerç de Terrassa trobarem els regals adequats per a felicitar les festes a la família, les amistats o per l'amic invisible. Planificar bé les compres i ajustar-nos a un pressupost d'acord a les nostres possibilitats són algunes de les recomanacions per a un consum responsable.

 

Patge Xiu-Xiu
És un dels ambaixadors del Rei Gaspar. Es diu Hassim Jezzabel però se'l coneix com a Xiu-Xiu perquè sempre xiuxiueja a cau d'orella.

Arriba cada 26 de desembre a Terrassa i recull fins al 5 de gener les cartes que els infants de la ciutat adrecen als Reis Mags.

 

 

La llufa
Enganxar una llufa a l'esquena d'algú és la broma típica del 28 de desembre, dia dels Sants Innocents. Alerta amb no empassar-nos altres innocentades o les «troles» que aquell dia publiquen el mitjans de comunicació.

 

El Quinto
Aquest joc, semblant al bingo, és una de les tradicions més populars del Nadal a Terrassa. La peculiar manera de cantar els números, la figura del lloro, el bon humor, la diversió i l'ambient familiar caracteritzen les sessions organitzades per moltes entitats de la ciutat.

Joguines
Els regals de Nadal més esperats pels nens i les nenes. Els Reis Mags i també el Pare Noel s'encarreguen de repartir-los i intenten arribar a totes les cases durant aquests dies.