L'Ajuntament de Terrassa posa en marxa l'aplicació mòbil "Sense esperes" per demanar cita prèvia o torn pel mateix dia

L'app permet agafar torn a una vintena d'oficines municipals

L'Ajuntament de Terrassa ha posat en marxa "Sense esperes", una aplicació per a dispositius mòbils que permet demanar cita prèvia per un altre dia (un tràmit que ja es podia fer pel 010 o al web municipal) i també, per primera vegada, agafar torn pel mateix dia abans d'arribar a l'oficina. L'aplicació, que està disponible des d'aquest mes de gener a les botigues d'aplicacions d'Android (Google Play Store) i d'iOS (App Store); facilitarà encara més que la ciutadania pugui estalviar temps quan ha de fer tràmits en dependències municipals.

L'app presenta una interfície molt visual i fàcil d'utilitzar. Quan la persona usuària l'obre per primer cop, s'ha de registrar amb una adreça de correu electrònic. Fet això, s'accedeix automàticament a la pantalla "El meu torn", que serveix per agafar torn pel mateix dia. A la part superior hi ha un plànol de localització i, a sota, la llista de les oficines on es pot agafar torn. Si la persona usuària té activada la ubicació, les oficines surten per ordre de proximitat. Per a cada oficina s'indica l'adreça i el temps d'espera mitjà. Un cop seleccionada l'oficina on es vol anar, l'app mostra els diferents motius pels quals es pot agafar torn, i l'app indica quantes persones hi ha per davant. A partir d'aquí, només resta indicar si es vol rebre atenció immediatament o bé després (fins una hora més tard) i confirmar el torn. L'aplicació enviarà a la persona usuària un avís quan hi hagi només dues persones per davant.

Actualment, l'aplicació permet demanar torn pel mateix dia a 21 punts d'atenció: les set oficines d'atenció ciutadana (OAC), les dels Serveis Socials, l'Oficina d'Atenció a l'Empresa i diferents oficines dels serveis d'Educació, Joventut, Habitatge i Territori, entre d'altres. La previsió és augmentar la llista en el futur.

Si el que es vol és demanar cita prèvia per un altre dia, a la part inferior de la pantalla hi ha les icones per canviar de la pantalla "El meu torn" a la pantalla "Cita Prèvia". En aquest cas, primer s'ha de seleccionar l'oficina d'una llista predeterminada, i a continuació indicar el tràmit a fer, també escollint-lo d'una llista. Finalment, s'ha d'escollir dia i hora en un calendari dintre de les opcions disponibles i confirmar la cita. En aquesta opció, de moment hi ha 14 oficines disponibles, i la xifra augmentarà també properament.

L'Ajuntament de Terrassa recomana demanar cita prèvia sempre que sigui possible, perquè d'aquesta manera és més fàcil poder fer el tràmit al lloc i moment més adequat per a la persona interessada. Si s'opta per agafar torn pel mateix dia, l'aplicació evita haver-se d'esperar a l'oficina abans i permet aprofitar aquella estona per fer altres coses, però no permet escollir l'hora ni passar per davant d'altres persones. L'Ajuntament recorda també que les empreses, autònoms i autònomes, entitats, personal municipal, persones sol·licitants o beneficiàries de subvencions, col·lectius professionals, sindicats i aspirants dels processos de selecció de personal tenen l'obligació de fer els seus tràmits de manera electrònica.

Un nou pas dins del programa "L'Ajuntament que m'agrada"

L'aplicació "Sense esperes" suposa un nou pas endavant dins del programa de millora de l'atenció ciutadana "L'ajuntament que m'agrada", que agrupa les accions per apropar i facilitar la relació de la ciutadania amb l'ajuntament. Anteriorment s'han desenvolupat i aplicat accions com la gratuïtat del 010, la cita prèvia per a tràmits, el qüestionari d'obres o l'impuls de l'idCat mòbil per facilitar els tràmits a través de la seu electrònica.