L'alcalde de Terrassa condemna els atemptats terroristes de París i expressa la solidaritat de la ciutat amb les víctimes

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha condemnat els atemptats terroristes que ha patit París, i ha expressat el seu condol i la solidaritat de Terrassa amb les víctimes i familiars i amb tots els ciutadans i ciutadanes de la capital francesa. 

Després del minut de silenci que l'Ajuntament ha convocat al Raval de Montserrat avui al migdia, l'alcade ha condemnat "aquest i qualsevol acte de violència, perquè la violència, sigui quina sigui la forma que prengui, no està mai justificada per cap mena d'idea política, social, cultural o religiosa". Així mateix, l'alcalde ha manifestat la seva confiança que "tant les autoritats governamentals, policials com judicials franceses combatran el terrorisme amb les armes de la democràcia i de la llei, defensant els drets dels ciutadans i ciutadanes de França i de tot Europa a la llibertat i a la seguretat".

L'Ajuntament de Terrassa, segons ha manifestat avui l'alcalde, es posa "a disposició de la ciutat de París per a tot allò en què Terrassa pugui cooperar".

Jordi Ballart ha tramès a l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, i a l'ambaixada de França i el seu consolat a Barcelona, la seva declaració de condol, solidaritat i cooperació.

El minut de silenci celebrat al Raval ha aplegat molts ciutadans i ciutadanes que han volgut manifestar així la seva solidaritat amb França i el seu rebuig a aquests atemptats, que s'ha atribuït Estat Islàmic, i que han causat fins ara la mort de 127 persones i un total de 99 ferits en estat molt crític. Al finalitzar el minut de silenci, la violoncel·lista Berta Planell ha interpretat "El Cant dels Ocells", de Pau Casals. L'acte ha finalitzat amb una actuació a càrrec d'intèrprets de Terrassa Ciutat Coral.

Les banderes de l'Ajuntament de Terrassa onegen a mig pal, junt amb el llaç negre en senyal de dol per les víctimes.