L'Ajuntament presenta les mesures de desescalada a la ciutat previstes a la Fase 1

L'alcalde ha presentat les mesures previstes acompanyat pels portaveus dels grups municipals que integren el Govern

RP Desescalada Fase 1L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presentat aquest matí en roda de premsa les noves mesures previstes a la ciutat amb la previsió que la ciutat passi a la Fase 1 de desconfinament el proper dilluns dia 25 de maig. A la roda de premsa, realitzada aquest matí a la sala de premsa de l'Ajuntament i que ha estat emesa en directe pel canal de Youtube de l'Ajuntament i a través de Canal Terrassa, també hi han assistit els portaveus dels grups municipals integrants del Govern municipal, Núria Marín, per Tot x Terrassa; i Isaac Albert, per ERC-MES. 

En la seva exposició, l'alcalde ha fet balanç dels més de dos mesos d'estat d'alarma a la ciutat, destacant que «la resposta del Govern municipal ha estat en general encertada i resolutiva. Hem demostrat que els ajuntaments som l'administració més propera la ciutadana, i creiem així ho ha sentit aquesta. Ens hi hem deixat la pell, i ho seguirem fent fins on calgui». En aquestes setmanes, des del Govern s'han pres més de 200 accions i decisions, que per a l'alcalde «tindran un impacte econòmic per a la ciutat, calculat que pot arribar als 15 milions d'euros, entre  despeses per a l'atenció a l'emergència i el que hem deixat d'ingressar a les arques municipal»

Després de repassar les accions previstes de retorn progressiu a la presencialitat  dels diferents serveis i equipaments municipals per dilluns vinent (referenciades al Dossier de Premsa adjunt), si es compleixen les previsions, l'alcalde ha volgut incidir que la Covid-19, ha propiciat que Terrassa avanci cap a un nou model de ciutat. Per a l'alcalde, «la capacitat de resiliència de la ciutat i de la societat, farà avançar cap a una ciutat més humana i més propera, amb les persones al centre de tot, on cuidarem de la gent gran i tindrem la salut com a valor essencial».  Finalment, Ballart ha volgut destacar que Terrassa vol ser «la ciutat de les botigues, del comerç de proximitat, de les terrasses, de la indústria, de la ciència i la innovació, la ciutat que innova per resistir i recuperar-se. La ciutat creativa, enfortida, emprenedora i creadora d'ocupació».

En el torn d'Isaac Albert, portaveu del grup municipal ERC-MES, ha volgut agrair la tasca que s'ha realitzat a la ciutat des de tots els àmbits, treballadors i treballadores; estructura econòmica i social; ciutadania en general, per afrontar de la manera que ho han fet aquesta crisi. Per Albert, «la desescalada que ara comença, és un camí per a una nova realitat. Com a Govern municipal ens preocupa que aquesta realitat que es farà visible en els propers dies, no es perpetuï i sapiguem donar-hi resposta»

Per acabar, el Tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Projecció de la ciutat, ha volgut fer una crida a «la confiança, en la ciutat i en aquest Ajuntament; a la responsabilitat de tots i totes, així com a la col·laboració, per a combatre les noves realitats i que entre tots i totes puguem reajustar el projecte que tenim per a la ciutat»

Per la seva banda, la portaveu de Tot x Terrassa i tinenta d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Núria Marín, ha començat la seva intervenció amb un record a les persones difuntes, als malalts i malaltes, al personal sanitari, al de les funeràries, «a tothom qui està treballant per contenir la crisi sanitària a la ciutat». Per a Marín, en aquesta crisi, «hem demostrat que som un Ajuntament de canvi, i hem aconseguit  fer evident que actuem de forma més àgil, més capaç, més sensible i més pendent de tota la ciutadania»

Finalment, Marín ha volgut recordar algunes de les claus que han marcat la tasca municipal en aquestes setmanes de la crisi, destacant que els objectius han estat «estar al costat de la gent que més pateix; posar en valor els serveis públics; treballar per ser una sola ciutat, una ciutat unida, una ciutat solidària i forta».