L'Ajuntament de Terrassa activa la campanya de prevenció i control del mosquit tigre

S'adhereix, per segon any, al projecte Mosquito Alert per millorar la vigilància dels mosquits transmissors de malalties

Amb l'arribada de l'estiu i l'increment de les temperatures, l'Ajuntament de Terrassa ha iniciat les actuacions necessàries per fer el control i seguiment que permeti detectar els mosquits tigres o les larves en els espais públics, embornals, fonts públiques i cementiri, que són punts de cria molt productius. Com a mesura de prevenció, és fonamental eliminar els llocs d'acumulació d'aigua on puguin créixer les larves

En cas de detectar-ne la seva presència, ja sigui en llocs públics o privats, es pot contactar amb el servei de Protecció de la Salut del Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Terrassa, per tal de localitzar el possible focus de cria i evitar la seva reproducció. Una altra opció és participar amb la plataforma interactiva Mosquito Alert, a la qual s'ha adherit per segon any consecutiu l'Ajuntament de Terrassa, que treballa amb l'objectiu de millorar la vigilància dels mosquits transmissors de malalties. Només cal que, en cas de detectar algun exemplar o punts d'aigua estancada, facin una fotografia i l'enviïn a través de l'aplicació mòbil en aquesta plataforma d'alerta ciutadana que investiga i controla l'expansió de mosquit tigre.

 

Recollida d'informació

La recollida de dades permet la seva anàlisi i posterior explotació per part de científics. Les fotografies i els resultats de l'observació s'incorporen posteriorment als mapes interactius que permeten determinar l'evolució de la implantació i vigilar la seva extensió. Una informació que és determinant pels gestors de les polítiques públiques de salut i medi ambient a l'hora de prendre decisions relatives a la lluita contra el mosquit tigre i a la prevenció de determinades malalties. L'objectiu final és lluitar contra el mosquit tigre i el mosquit de la febre groga, que són transmissors dels virus Zika, Dengue i Chikungunya que poden provocar malalties d'origen tropical.

La plataforma està gestionada per institucions com CREAF, CEAB-CSIC i ICREA, i impulsada per l'Obra Social "la Caixa". L'aplicació es pot descarregar al web http://www.mosquitoalert.com/ca/.