L'Ajuntament iniciarà les obres de rehabilitació i millora de l'accessibilitat al pont de Sant Pere

Aquest projecte està inclòs dins les actuacions que es faran a la ciutat amb recursos del fons europeu Next Generation 2 i es preveu que estigui enllestit d'aquí a 9 mesos

L'Ajuntament iniciarà el proper dilluns 18 de març les obres de rehabilitació i millora de l'accessibilitat al pont de Sant Pere, situat al costat de la plaça de Mossèn Homs i del recinte del conjunt monumental de la Seu d'Ègara. Aquesta estructura, que data de l'any 1579, salva la fondalada del Parc de Vallparadís i connecta el barri de l'Antic Poble de Sant Pere amb el centre de la ciutat. A més, el pont forma part de la llista de monuments de Terrassa inclosos en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic Català i té un gran valor històric.

Amb les ajudes dels fons europeus Next Generation 2, el consistori executarà en els propers mesos uns treballs per la millora d'aquesta estructura, que havia estat deteriorada pel pas dels anys i els efectes de la climatologia. D'una banda, es durà a terme el projecte de consolidació estructural del mur de contenció i el talús del pont de Sant Pere, així com la rehabilitació del mateix. En aquesta fase, s'actuarà a la vessant sud-oest del pont, on actualment hi ha un tram de mur de contenció del talús en mal estat i també es renovaran les voltes ceràmiques existents, afegint-hi una biga de coronació ancorada al terreny amb tirants d'acer, que servirà per a refermar-ne l'estabilitat. Finalment per completar l'actuació de consolidació del mur, es restituirà l'enjardinament del talús.

D'altra banda, a la part superficial de l'estructura, es duran a terme uns treballs per renovar el paviment i el sistema de recollida d'aigües pluvials, que assegurarà una major durabilitat de l'estructura. En aquesta fase, es preveu una clara millora de l'accessibilitat del pont, amb l'execució d'actuacions que incorporen la realització d'una nova pavimentació més còmoda i caminable, i la instal·lació de noves baranes a l'interior del pont de Sant Pere per millorar-ne la imatge, afavorir l'itinerari i incrementar-ne la seguretat.

A més, l'Ajuntament també vol recuperar el valor històric i paisatgístic del pont, per això el projecte preveu una millora de l'enllumenat ornamental en aquest espai.

Per tal d'executar les obres de manera eficient i generant les mínimes molèsties, l'Ajuntament ha previst l'execució independent de les obres en l'àmbit superficial i en l'estructura del pont. Totes les afectacions en la mobilitat que generin els treballs es comunicaran degudament i se n'informarà mitjançant els canals municipals habituals.

La inversió total per a l'execució d'aquest projecte de rehabilitació i millora del pont de Sant Pere és de 1.240.418,89 euros.