Acord amb MútuaTerrassa per ampliar l'horari d'obertura de l'aparcament de l'Estació Vallparadís Universitat

Coincidirà amb l'horari de circulació de trens, tant els dies feiners com festius

En el marc de la Comissió de seguiment de les obres de MútuaTerrassa, reunida la setmana passada, l'Ajuntament de Terrassa ha arribat a un acord amb MútuaTerrassa perquè posi en marxa, a partir de l'1 de desembre, l'ampliació d'horari de l'aparcament d'ús públic situat sota l'edifici de les noves consultes externes, a l'edifici de l'Estació de Vallparadís Universitat. Actualment i des de la seva posada en marxa, al setembre de 2018 , l'aparcament només està obert de dilluns a divendres. Concretament, l'acord assolit permetrà que l'horari d'obertura de l'aparcament d'ús públic sigui coincident, com a mínim, amb l'horari de trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), establert tant per a dies feiners com festius.

L'Ajuntament ha insistit en la necessitat de posar en marxa el més aviat possible aquesta mesura per tal que l'aparcament soterrani estigui disponible per a la ciutadania també els caps de setmana. Amb aquesta ampliació de l'horari es dona resposta a aquesta necessitat, tant de les persones usuàries de FGC els dissabtes, diumenges i festius, així com també es facilita l'assistència a actes culturals en equipaments de la zona, i l'accés a l'eix comercial a l'entorn de l'avinguda de Jacquard i del passeig del Comte d'Ègara. També cal tenir en compte que s'incrementa l'oferta d'aparcament estratègic entorn la Zona de Baixes Emissions (ZBE), que s'està implantant actualment a la ciutat.

L'aparcament disposa de 110 places distribuïdes en tres plantes. Al juliol de 2103, FGC va licitar un concurs de lloguer per 50 anys dels espais comercials i d'aparcament de la nova Estació de Vallparadís Universitat, situada a la cruïlla de l'avinguda de Jacquard amb els carrers de Salmerón i de la Igualtat. L'oferta de MútuaTerrassa va ser l'única que s'hi va presentar i, atès que complia tots els requisits previstos, va ser l'adjudicatària de l'esmentat lloguer d'uns 13.000 m2, als quals va traslladar les consultes externes i altres serveis.