Activat en alerta el Pla d'Emergències Municipal a Terrassa per l'incendi d'un camió a la C-16

El Comitè d'Emergències es manté alerta seguint el desenvolupament de les actuacions dels equips d'emergència

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat en alertra el Pla d'Emergències Municipal arran de l'incendi d'un camió que transporta gasoil i benzina a la C-16, Km 19,9, sentit Manresa al terme municipal. L'activació municipal s'ha realitzat després de l'activació del Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) en fase d'ALERTA que ha comunicat el servei de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya.

El Comitè d'Emergències Municipal es manté operatiu seguint de primera mà el desenvolupament de les actuacions dels equips d'emergències, gestionant la informació rebuda sobre la situació i l'estat de les comunicacions per carretera i ferrocarril.

Segons informa Protecció Civil, els Bombers de la Generalitat treballen amb 12 dotacions terrestres, 3 comandaments i un helicòpter en l'extinció de l'incendi que afecta totalment el camió, a més d'habilitar un cordó de seguretat al voltant del vehicle. També hi ha efectius del SEM, Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal desplaçats al lloc. Per precaució també s'ha tallat la circulació de trens. Ferrocarrils de la Generalitat ha confirmat el tall de circulació entre les estacions de Terrassa Rambla i Les Fonts, i s'ha habilitat un servei alternatiu que realitza TMESA entre lers estacions de Les Fonts i Terrassa Rambla.

La darrera actualització de Protecció Civil informa que l'incendi de la cisterna del camió ha estat controlat i s'ha pogut obrir la circulació en sentit sud de la C-16 i de la C-58.

Per a més informació podeu accedir a la pàgina web: www.terrassa.cat i a les xarxes socials (Facebook www.facebook.com/ajterrassa i Twitter @trsemergencies i @ajterrassa).