Afectacions de trànsit i desviaments d'autobusos amb motiu de la Mitja Marató el proper diumenge

Els talls començaran a les 8 h, fins al final de la prova, previst sobre les 13 h

Amb motiu de la celebració aquest diumenge, 21 de gener, de la 19a Mitja Marató Ciutat de Terrassa i la 13a Cursa Santi Centelles, l'Ajuntament de Terrassa ha disposat diverses alteracions en l'organització del trànsit i els recorreguts dels autobusos urbans, que s'aplicaran al llarg del matí, des de les 8 h fins la finalització dels actes o bé fins al pas del darrer corredor per cada punt. Es preveu que la prova s'acabi entre les 13 h i les 13.30 h. La Mitja Marató sortirà a les 10 h, i la Cursa Santi Centelles, amb un circuit de 5 km, ho farà 15 minuts després (10.15 h). Totes dues proves sortiran i arribaran al mateix punt, el passeig del Vint-i-dos de Juliol, entre els carrers de Puig i Cadafalch i la plaça de l'Estació del Nord. 

A partir de les 8 h es tallarà totalment el passeig del Vint-i-dos de Juliol (en els dos sentits), des de la plaça de l'Estació del Nord al carrer de Prat de la Riba, zona reservada al muntatge de les infraestructures de la prova i l'escalfament dels corredors. Aquest tall de trànsit inclou també el del carrer de Joan Artigues, ja que tant en aquesta zona com en la del Pla de la Font de l'Apotecari s'instal·la el village. En el moment en que es talli el passeig del Vint-i-dos de Juliol es retiraran les pilones del Pont de Sant Pere per que els veïns de l'Antic Poble de Sant Pere puguin sortir de la zona.

No es permetrà la circulació pel passeig del Vint-i-dos de Juliol, des de la plaça de l'Estació del Nord (sentit est) i des dels carrers de Salmerón i de Prat de la Riba (sentit oest) fins que la prova finalitzi.

A les 9.50 h, aproximadament, es tallarà totalment el passeig del Vint-i-dos de Juliol (en els dos sentits) entre l'avinguda de Josep Tarradellas i el carrer del Periodista Grané, i la rambla d'Ègara i el carrer del Violinista Vellsolà.

Quan la cua de la prova de 5 km passi pel passeig del Vint-i-dos de Juliol, en sentit oest, (10.35 h aproximadament), rebassant les cruïlles dels carrers de Salmerón i de Prat de la Riba, aquestes vies restaran obertes al trànsit.

Quan la cua de la prova de 5 km transiti pel passeig del Vint-i-dos de Juliol, en sentit est, (10.45 h aproximadament), el sentit oest d'aquesta via s'obrirà des de la plaça de l'Estació del Nord fins a l'avinguda de Josep Tarradellas. El sentit est quedarà tancat des de la rambla d'Ègara al carrer de Salmerón fins a la finalització de la prova.

Quan es retiri tota la infraestructura de la prova de la zona de sortida i arribada, el passeig del Vint-i-dos de Juliol s'obrirà per complert al trànsit.

Com a norma general, es tallaran el trànsit totalment o en algun dels seus sentits totes les vies per on transiti la prova al pas dels corredors des del pas de la bandera vermella de la Policia Municipal fins que arribi el vehicle policial de tancament de la prova. Els carrers transversals a l'itinerari també podran patir restriccions de trànsit com mesura de seguretat per que els vehicles arribin a l'alçada dels atletes.

Itinerari de la Mitja Marató:

sortida del passeig del Vint-i-dos de Juliol, a l'alçada del carrer d'Ègara.

passeig del Vint-i-dos de Juliol (sentit est)
carrer de Sant Damià (pas sota la via)
passeig del Vint-i-dos de Juliol (sentit oest)
passeig de les Lletres (sentit sud)
carrer de Cervantes
passeig de les Lletres (sentit nord)
passeig del Vint-i-dos de Juliol (sentit est)
carrer del Nord
carrer de la Societat
carrer de Garcia Humet
passeig del Comte d'Ègara (sentit oest)
passeig del Comte d'Ègara (sentit est)
plaça del Doctor Robert.
avinguda de Jacquard (sentit est)
carrer de Colom
carretera de Montcada (sentit est)
plaça dels Països Catalans
avinguda de Barcelona (senti nord)
carrer de Jacint Elias (sentit est)
avinguda del Vallès (sentit nord)
rambla de Francesc Macià (sentit oest)
carretera de Matadepera (sentit nord)
avinguda de Béjar (sentit est)
canvi de sentit abans de l'avinguda del Vallès
avinguda de Béjar (sentit oest)
avinguda del Parlament
avinguda de Lacetània
carrer de l'Estatut
avinguda de Béjar (sentit oest)
canvi de sentit a l'alçada del carrer del Pare Millan
carrer del Dibuixant Avellaneda
avinguda de l'Abat Marcet (sentit oest)
ronda Ponent (sentit sud)
carrer del Doctor Fleming
passeig del Vint-i-dos de Juliol (sentit oest)
carrer de Santa M. Mazzarello
avinguda d'Àngel Sallent
carretera de Martorell (sentit est)
rambla d'Ègara (sentit nord)
passeig del Vint-i-dos de Juliol (sentit est)
arribada al passeig del Vint-i-dos de Juliol, abans del carrer de Puig i Cadafalch

 

Afectacions del transport públic

De 8 h a 13 h, les línies dels autobusos urbans L1, L2, L3, L6, L7 i LH no podran circular pel passeig del Vint-i-dos de Juliol.

Les línies L1, L2, L3, L4 i L6 no circularan per la rambla d'Ègara ni per cap altre carrer o avinguda del centre. Els autobusos d'aquestes línies circularan per la carretera de Castellar, l'avinguda de Jacquard, la carretera de Montcada i/o la carretera de Rubí, segons la línia. Els barris del nord-oest de la ciutat no tindran servei durant la prova.

Les línies L8 i L9 circularan de manera habitual fins les 9.45 h, a partir d'aquest horari es desviaran entre la plaça de l'Aigua i la plaça del Doré, i a l'inrevés. El tram rambla d'Ègara - Josep Tarradellas - Abat Marcet serà impracticable durant la cursa.

La línia L-5, mentre duri la cursa, únicament connectarà Can Trias/Roc Blanc amb rambla d'Ègara/Doré.

"Dr. Robert" i "Autobusos Interurbans" seran les parades principals durant la cursa.

Pel que fa al servei de taxi, la parada 1 "Rambla-Terrassa" quedarà sense servei almenys fins a les 12.30 h, i caldrà utilitzar la parada 12 "Estació d'Autobusos". Restaran igualment afectades les parades 4 "CAP Rambla", la 3 "Estació del Nord" i la 7 "Francesc Macià".

 

Trobareu plànols i tota la informació dels talls de trànsit i afectacions de la mobilitat a www.terrassa.cat/transit