Baumann Oficina Jove proposa nou tallers centrats en la millora de l'autonomia de les persones joves

Ja és obert el termini d'inscripció a les activitats, que comencen el 19 de setembre i s'allargaran fins a finals d'any

L'Ajuntament de Terrassa, a través de Baumann Oficina Jove, organitza per al darrer quadrimestre de l'any un total de nou tallers adreçats principalment a la població jove. Les activitats abastaran una gran varietat de temàtiques: salut i benestar, educació, ocupació, noves masculinitats, mobilitat internacional i noves tecnologies. En general, els continguts dels tallers estan sempre relacionats amb l'emancipació juvenil, en la mateixa línia que les darreres programacions, i en consonància amb la línia municipal d'impulsar accions de suport i acompanyament a les persones joves en els seus processos d'emancipació, que constitueix la principal prioritat de les polítiques municipals de Joventut en aquest mandat.

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida, Teresa Ciurana, ha explicat que «seguim treballant, com hem fet des de l'inici del mandat, per posar a l'abast del jovent eines i recursos que els serveixin per millorar la seva autonomia i emancipació. En la situació socioeconòmica actual és imprescindible tenir accés a la informació per afrontar la presa de decisions amb les màximes garanties». Ciurana ha afegit que «els tallers organitzats, a més, estan dissenyats amb una perspectiva interseccional, en abordar i visibilitzar temes que afecten a col·lectius de joves concrets, sobre els quals és imprescindible educar, trencar tabús i estereotips i normalitzar».

La gran majoria dels tallers s'adrecen a persones joves, tot i que dos també són oberts a famílies i a professionals que treballen amb joves, i un dels nou està pensat específicament per a famílies.

Els tallers programats són els següents:

  • Tècniques d'estudi: 19/09/22, 17.30 h. Casa Baumann. Adreçat a joves de 14 a 25 anys.
  • Beating masculinitats (hip-hop i masculinitats no hegemòniques): 20/09/22, 16.30 h. Biblioteca Central de Terrassa. Adreçat a joves de 16 a 35 anys.
  • Suport emocional: 26/09/22, 18/10/22 i 14/11/22 (tres tallers independents), 17.30 h. Casa Baumann. Adreçat a joves de 12 a 35 anys.
  • Mobilitat internacional, oportunitats a l'estranger: 27/09/22, 17.30 h. Casa Baumann. Adreçat a joves, famílies i professionals.
  • Què puc fer després de l'ESO? Parlem del sistema educatiu: 05/10/22, 18 h, en línia. Adreçat a famílies i a professionals.
  • Compaginar estudis amb la feina i recerca de feina de temporada: 17/10/22, 17.30 h. Casa Baumann. Adreçat a joves de 16 a 29 anys.
  • Famílies i pantalles, com s'ha d'actuar?: data pendent de confirmació. Adreçat a famílies.

Les persones interessades ja es poden inscriure a les diferents sessions a https://labaumann.cat/consulta-les/. Les inscripcions es podran fer fins 24 hores abans de cada sessió o fins omplir grups.

Per a qualsevol consulta, les persones interessades es poden adreçar a [email protected] o trucar al 93 784 83 90.