Comencen les obres de condicionament d'un solar per a aparcament al barri de Sant Llorenç

S'ubicarà en un solar situat entre els carrers del Cavall Bernat i Montcau i l'avinguda del Vallès

L'Ajuntament va iniciar ahir, 14 de novembre, les obres pel condicionament d'un aparcament provisional en el solar de titularitat municipal situat entre els carrers del Cavall Bernat, Montcau i l'avinguda del Vallès, al barri de Sant Llorenç. L'inici d'aquestes obres suposa l'adequació de la totalitat del solar, de 1.129,85 m2, per tal d'habilitar-lo com aparcament per als veïns i veïnes, que comptaran amb 52 places, dues d'elles d'aparcament adaptable. 

Actualment, el solar presenta una explanada de terres no compactades i està encintat per vorera amb arbres en escocells. El projecte mantindrà les voreres perimetrals de l‘illa urbana, habilitant el solar a l'ús d'aparcament amb unes capes noves de base i paviment adequades a aquest ús. Amb aquest condicionament es permet una ordenació del barri, limitant la zona d'aparcament amb un bordó perimetral i marcant el desnivell entre la vorera i el paviment de l'aparcament. A més, es senyalaran i marcaran les places d'aparcament i s'instal·larà enllumenat públic.

Per a la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, «l'inici d'aquestes obres suposa un pas més en el compromís que vàrem prendre amb els veïns i veïnes per millorar el barri de Sant Llorenç». Melgares ha explicat que aquest barri, caracteritzat per un tipus d'habitatge de blocs de pisos sense pàrquing, reclamava disposar de zones on poder estacionar els vehicles dels veïns i veïnes, «una necessitat a la que des de l'Ajuntament hem donat resposta, amb la creació de l'aparcament nocturn a l'avinguda de Béjar i, ara, amb l'adequació d'aquest solar».

El termini d'execució de les obres és de dos mesos, a càrrec de la Constructora Infraestructures, Serveis i Obres del Vallès, S.L. (ISEOVA), sota la direcció d'obres del Servei d'Arquitectura, Espai Públic i Biodiversitat Urbana. El cost total de l'actuació és de 84.518,50 euros.