Conferència sobre la seu episcopal d'Ègara i presentació del projecte de candidatura de la Seu d'Ègara a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco a Barcelona

Tindrà lloc el 20 de març en el marc de l'exposició "Els Tresors de la Seu d'Ègara" al Seminari Conciliar de Barcelona

Els Tresors de la Seu d'ÈgaraDel 12 al 30 de març, el Seminari Conciliar de Barcelona acull l'exposició "Els Tresors de la Seu d'Ègara: patrimoni singular català". En el marc d'aquesta exposició, que interpreta l'evolució de la Seu d'Ègara i difon el seu valor cultural i patrimonial al conjunt de la societat, el proper dimecres 20 de març a les 12.10 h tindrà lloc la conferència "La seu episcopal d'Ègara (segles V-VII)" a càrrec de l'arqueòloga Gemma Garcia i la presentació del projecte de candidatura de la Seu d'Ègara "La Seu d'Ègara: singularitat i reptes de futur", a càrrec de Carles Sánchez, director de la candidatura de la Seu d'Ègara a Patrimoni de la Humanitat de la Unesco, a les 12.45 h. Després de les conferències, les persones visitants podran gaudir d'una visita guiada a l'exposició, a les 13 h. 

L'exposició "Els Tresors de la Seu d'Ègara: patrimoni singular català" mostra un compendi d'art, d'història i de cultura que ofereix una visió molt ajustada sobre l'extraordinària realitat i evolució d'aquest conjunt, des dels orígens de l'època ibèrica i romana tot passant pels successius períodes alt-medieval, romànic, gòtic i modern fins a arribar a l'actualitat. 

Des del 29 de novembre del 2017 i fins al 29 de març del 2018 la mostra va ser instal·lada a l'Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern de la Generalitat a Brussel·les. Després d'itinerar per diversos equipaments de la ciutat (Seu d'Ègara, Castell-Cartoixa de Vallparadís, Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya - Delegació Vallès i Centre Cívic Municipal Montserrat Roig), la mostra es trasllada per primera vegada a Barcelona, concretament al claustre del Seminari Conciliar de Barcelona, on es podrà visitar fins al dia 30 de març.