Declaració institucional de l'Ajuntament de Terrassa en suport a l'illa de la Palma per la greu tragèdia natural causada per l'erupció del volcà

Des del passat 19 de setembre, amb l'entrada en erupció del volcà de Cumbre Vieja, a l'illa de la Palma, i el posterior recorregut de la lava emergent fins al mar, estem rebent i veient imatges que provoquen una gran preocupació

Una catàstrofe natural com aquesta sabem que és inevitable, però no per això hem de deixar de costat la nostra part més solidària amb un poble que ara, més que mai, necessita el suport de totes i tots nosaltres. L'erupció ha trastocat la vida de moltes famílies per sempre, molts ho han perdut tot, altres han hagut de decidir què rescatar i altres encara estan amb la incertesa de què passarà en els propers dies i de si  podran tornar a les seves cases. Són moltes les persones que han perdut casa seva, els seus cultius o qualsevol altre bé. Els rius de lava que descendeixen des del con del volcà han destrossat barris sencers, ara submergits en cendres.

Cal, però, també destacar el treball incansable que estan desenvolupant els equips d'emergència; Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat; organitzacions no governamentals; exèrcit; policies locals: professionals del sector sanitari; mitjans de comunicació i tants col·lectius; que, amb la seva labor sobre el terreny, contribueixen a reduir les conseqüències d'aquest fenomen de la naturalesa.

Davant de tot això, des de Terrassa no podem mantenir-nos impàvids i volem traslladar tota la nostra solidaritat a l'illa de la Palma i a tots els seus afectats i afectades. 

Així, des de l'Ajuntament de Terrassa,  en nom de tota la ciutadania de la ciutat, es vol mostrar suport i solidaritat a l'illa de la Palma que està patint aquestes afectacions tan greus. Especialment als municipis de Todoque (Els Plans d'Aridane) i Tacande (El Pas), que estan essent els més afectats i ens posem a disposició de les autoritats municipals i insular, per si els calgués algun ajut tècnic o material. 

A més,  demanem a les autoritats de Govern de Canàries, del Govern Central i de la Comunitat Europea que facilitin de la manera més ràpida possible, els ajuts necessaris per pal·liar els efectes devastadors de l'erupció volcànica i que es puguin mantenir i recuperar els espais de vida per a tantes persones que es troben desolades a l'illa. 

Terrassa com a exemple de ciutat solidària que és, s'ha de sumar a aquesta ajuda, i per aquest motiu emplacem a la ciutadania a unir esforços per a romandre, encara que lluny, prop de totes aquestes persones afectades.