El Centre Cívic President Macià acollirà dimecres la darrera sessió participativa sobre el futur Parc de la República

L'equip redactor del projecte d'ampliació i els tècnics municipals presentaran les conclusions sobre les propostes ciutadanes

El Centre Cívic President Macià acollirà el proper dimecres, 27 de març, la darrera sessió participativa sobre l'ampliació del Parc de la República, situat a Sant Pere Nord. L'equip redactor de l'avantprojecte, realitzat per l'estudi Feu'Godoy Arquitectura, i els tècnics municipals presentaran les conclusions sobre les aportacions i els suggeriments fets pels terrassencs i terrassenques en el procés participatiu, que ha estat vigent des del 17 de gener fins a l'1 de març. L'acte tindrà lloc al primer pis del Centre Cívic President Macià (rambla de Francesc Macià, 189), a partir de les 19 h.

Aquesta serà la darrera de les tres sessions presencials previstes al procés  participatiu. La primera es va celebrar el 17 de gener, quan es va presentar al Vapor Universitari la proposta guanyadora del concurs d'idees, a càrrec de Feu'Godoy. Paral·lelament, aquest mateix dia, es va obrir la plataforma municipal Participa Terrassa, https://participa.terrassa.cat, on la ciutadania ha pogut expressar, fins a l'1 de març, les seves opinions. La segona sessió presencial va tenir lloc el dissabte, 2 de febrer, amb una actuació de dinamització a la plaça del Primer de Maig, i una jornada de treball, al Centre Cívic del President Macià. 

 

Un projecte de ciutat

La proposta de l'equip Feu'Godoy planteja una remodelació de l'espai amb una mirada històrica i una vocació de servei, ja que el futur Parc de la República proposa reunir equipaments esportius, educatius, assistencials i socioculturals. També marca les línies bàsiques previstes per a la redacció de l'avantprojecte amb la intenció que sigui un projecte de ciutat, que connectarà l'avinguda de Béjar amb la rambla de Francesc Macià. Recupera, en definitiva, la història més recent d'aquest gran espai públic, situat al barri de Sant Pere Nord i d'uns 30.000 m2, ja que valora l'àmbit rural i de gestió de l'aigua, però també integra els equipaments i l'Anella Verda. De fet, es recuperen alguns elements identitaris, com l'antic camí de Can Petit o un tram de l'antiga mina d'aigua del tèxtil que travessa tot el parc.

A més, el projecte també contempla la construcció i ús d'elements propis de la zona, que han estat esborrats pel pas del temps, com ara els murs de pedra seca, els camps d'arbres o les basses, que s'ompliran amb aigua de pluja. Tot l'espai estarà connectat amb vials pavimentats que enllaçaran amb l'avinguda de Béjar, la rambla de Francesc Macià i els carrers de Sant Pere Nord.