El cicle Fem Estiu! omplirà Terrassa d'una àmplia oferta de propostes culturals entre els mesos de juliol i setembre

El cicle arrencarà el 10 de juliol i s'allargarà fins a finals del mes de setembre amb activitats com el Festival d'Estiu a la Seu, l'Egara Film Fest, al barri de les Arenes, el Festival Maleducats o el Festival de Circ de la Maurina, entre moltes altres propostes per a tot tipus de públic 

Fem Estiu!L'Ajuntament de Terrassa impulsa una nova edició del cicle Fem Estiu! Amb un ampli ventall de propostes culturals que van de la música al cinema passant pel teatre, el circ, les visites al patrimoni o les activitats infantils i familiars. Un programa elaborat conjuntament amb les entitats i els agents culturals locals i que arribarà a tots els districtes de la ciutat.

El Fem Estiu! d'aquest any arrencarà el 10 de juliol amb la projecció de la pel·lícula «Encanto» al Cinema Catalunya dins del cicle «Hora Blava». Una sessió oberta al públic en general però adaptada especialment per a les persones amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA) i/o discapacitat intel·lectual.

El 14 de juliol, el cicle continua amb el Festival de la Seu d'Ègara, a càrrec de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, que s'allargarà fins al 16 de juliol. El mateix 14 de juliol, la Sala La Rasa 64 serà el marc del concurs de Música Urbana Radar Maleducats.

També durant el mes de juliol es duran a terme algunes de les activitats que són novetat al Fem Estiu! d'aquest any. Es tracta  dels tallers de percussió que els Diables de Sant Pere Nord faran als barris del Segle XX, el Pla del Bon Aire i Sant Pere Nord o els tallers de cinema que aniran a càrrec d'un grup d'exalumnes de l'ESCAC a Guadalhorce i Torre-Sana.

Els dies 15 i 16 de juliol, el Fem Estiu! recull en la seva programació el Maleducats, el Festival Internacional de Música Urbana de Catalunya, que se celebrarà a la Masia Els Bellots i que portarà a la ciutat les actuacions de conjunts com els argentins Bizarrap i Wos o les actuacions de Quevedo i Lildami i Julieta entre d'altres.

La regidora de cultura, Rosa Boladeras explica que: «A Terrassa, les propostes culturals continuen també durant els mesos d'estiu. Un cop finalitzada la Festa Major, el Fem Estiu recull el testimoni amb música, cinema o teatre a l'abast de tothom i arreu del territori. A més, aquest any també hem volgut impulsar tot un seguit d'activitats que, més enllà de l'exhibició, convidin als terrassencs i les terrassenques a participar activament de propostes com els tallers de percussió o de cinema que es duran a terme a diferents barris de la ciutat».

Les propostes al voltant del cinema són molt presents en aquesta nova edició del Fem Estiu! amb la sessió de cinema a la fresca programada a Can Parellada i en la que es podrà veure el film «Jojo Rabbit» o amb la recuperació de l'Egara Film Fest, que aquest any es durà a terme els dies 22 i 23 de juliol a la plaça de Federico García Lorca, a les Arenes, amb la projecció dels curts «Calvario» i «Los Apaches» i de les pel·lícules «Los Cazafantasmas» i «Forrest Gump».

La programació del mes de juliol es completarà amb els espectacles teatrals «Pálpitos» i «Innocència» els dies 30 i 31 de juliol  al Teatre Alegria, les jam sessions i el Jazz a la Fresca programats a la Nova Jazz Cava i el pati interior de l'Ajuntament per Jazz Terrassa o la programació que la Factoria Cultural de Terrassa ofereix al llarg de tot el mes.

Durant el mes d'agost la programació del Fem Estiu! continuarà amb propostes com les «Històries de ratolins» explicades per Toni Massagué per diferents espais i barris de la ciutat i en equipaments com les biblioteques municipals, el pati de l'Escola Josep Ventalló, la piscina de les Arenes o a la plaça de Can Tusell.

El mes de setembre s'iniciarà amb el tradicional Festival de Circ que, de la mà de Tub d'Assaig, tornarà al seu emplaçament habitual a la plaça de l'Assemblea de Catalunya, a la Maurina, els dies 3, 4 i 5 de setembre.

A més, del 5 al 9 de setembre se celebrarà la sisena edició de la Setmana de Jocs al carrer a la plaça del Vapor Ventalló amb una proposta adreçada especialment al públic més familiar amb jocs de taula, de cucanya, contes o exposicions, entre moltes altres activitats.

La programació del Fem Estiu! continuarà amb una sessió de cinema a la fresca a la plaça de Joan Santamaria de Can Parellada el dia 9 de setembre, o amb el Cicle Gaudí – Circuit Estable de Cinema en Català, al pati de l'Associació de Veïns del Barri d'Ègara el 16  de setembre amb la projecció d'«Escape Room».

La música tornarà també al Fem Estiu! el 10 de setembre, a la plaça del Triomf del barri de Sant Pere, amb un concert organitzat per la Casa de la Música de Terrassa, a càrrec de l'Electrogralla de Roger Andorrà i altres grups de Km 0. A més, els dies 16 i 17 de setembre el Centre Cívic Municipal Francisca Redondo de la Maurina i el Casal de Sant Pere seran l'escenari de l'assaig i el concert pedagògic de música clàssica a càrrec del Trio Arcattia.

A aquest ampli ventall d'activitats cal sumar les diferents visites guiades que ofereix el Servei de Turisme de l'Ajuntament de Terrassa a alguns dels elements patrimonials més representatius i singulars de la ciutat i que es duran a terme durant els mesos de juliol, agost i setembre. A més, el Museu de Terrassa també ofereix un ampli ventall de propostes durant els mesos d'estiu que van dels tallers infantils als camps d'arqueologia medieval destinats a joves d'entre 13 i 17 anys passant per les visites guiades emmarcades dins del programa «Refresc de Patrimoni», entre d'altres.