El cicle "Sons Clàssics" inicia la seva 9a edició acostant la música als diferents barris de la ciutat

El programa inclou deu concerts i activitats gratuïtes durant el maig i el juny

Cartell Sons Clàssics 2017El proper divendres, 26 de maig, s'iniciarà la novena edició del cicle "Sons Clàssics" amb la programació del primer dels deu concerts que es duran a terme entre els mesos de maig i juny. Amb aquest cicle, l'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Cultura, vol acostar la música clàssica a tots els barris de la ciutat. El regidor de Cultura, Jordi Flores, ha explicat que: "El cicle Sons Clàssics s'ha consolidat plenament dins de l'oferta cultural de Terrassa, tant per la qualitat de la seva proposta com també per la bona rebuda que ha tingut entre la ciutadania i la implicació de les entitats i del sector musical". Així, l'Ajuntament de Terrassa, amb la complicitat de les entitats implicades, donarà a conèixer un any més a nous públics la música clàssica. 

El primer concert d'aquest nou cicle de "Sons Clàssics" se celebrarà el divendres 26 de maig al Centre Cívic Municipal Alcalde Morera i anirà a càrrec d'Ilerda Antiqua, conjunt format per la soprano Maria Altadill i el músic Felipe Sánchez. El grup oferirà un repertori de petit format amb obres de F. Schubert, F. Sor, N. Paganini, W.A. Mozart, G. Rossini i E. Granados. 

Després d'aquest primer concert i fins al 28 de juny, s'han programat diferents actuacions  a diversos espais de la ciutat, com ara el Teatre de la Parròquia de Sant Cristòfor, la Biblioteca del Districte 2, el Centre Cívic Municipal President Macià, el Casal de la Gent Gran de Sant Pere Nord, l'Amfiteatre de la plaça de Catalunya, el Centre Cívic Municipal Maria Aurèlia Capmany, la Casa Alegre de Sagrera o la residència per a la gent gran Torre Mossèn Homs. 

El programa musical d'enguany té com a principal característica l'apropament al gran públic de l'ampli ventall sonor que configura la música clàssica. Una etiqueta que intenta definir un estil amb gairebé mil anys d'història i que engloba des de la  música antiga a la contemporània, de l'òpera a les bandes sonores o de la sarsuela al romanticisme, entre molts altres subgèneres. El cicle "Sons Clàssics" vol ser una oportunitat d'experimentar una música que es defineix per la seva atemporalitat i qualitat interpretativa i compositiva. 

El cicle "Sons Clàssics" arriba acompanyat d'algunes activitats paral·leles: un taller de veu i expressió corporal aplicat a la sarsuela (18 i 25 de maig i 1 de juny), un assaig obert de la Coral Nova Ègara (25 de maig), un taller de tècnica vocal per alliberar tensions (1 i 8 de juny), assajos oberts de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 (16 de juny) i una jornada de piano lliure al carrer (21 de juny) vinculada al prestigiós concurs Internacional Maria Canals. A més, i repetint la fórmula de l'any passat, el Cor i els solistes dels Amics de l'Òpera i la Sarsuela de Terrassa protagonitzaran una "Flashmob" o concert per sorpresa a un espai públic de la ciutat (27 de maig). 

El cicle "Sons Clàssics" compta amb una gran implicació de les entitats del territori, que s'encarreguen de fer difusió del concert pels respectius barris i actuar com a amfitriones, tant pels músics com pel públic assistent. En aquesta edició, col·laboren amb l'Ajuntament de Terrassa diferents associacions de veïns i veïnes del territori i altres entitats com el Conservatori de Terrassa, l'Orquestra de Cambra Terrassa 48, la Coral Nova Ègara, la Parròquia de Sant Cristòfor, el Mercat de la Independència i els centres per a gent gran de Torre Mossèn Homs o Sant Pere Nord.