El Govern municipal presenta les primeres mesures del Mandat 2019-2023

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, han anunciat les accions que es posaran en marxa de manera immediata

RP Junta de GovernEl Govern municipal ha presentat avui les primeres accions que s'engegaran en aquest Mandat 2019-2023, en una roda de premsa que ha tingut lloc després de la primera Junta de Govern del mandat. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha definit el nou Govern com "un govern fort, il·lusionat, responsable, unit i dialogant", basat "des del minut zero en la lleialtat, la corresponsabilitat i la confiança mútues", que vol "liderar un canvi avalat per una àmplia majoria a les urnes" . L'alcalde també ha afirmat que "des del primer dia, anem per feina. Volem fer les coses bé, però acceptem d'entrada que ens podem equivocar i no tindrem cap mena d'inconvenient a reconèixer-ho i corregir-ho". "Som dues forces polítiques unides en les qüestions essencials, compromeses a fer un Govern fort i dialogant i a desenvolupar polítiques progressistes". "Gestionarem les diferències amb serenitat, sempre posant per davant les polítiques de ciutat", ha dit Ballart.

L'alcalde ha assegurat que s'informarà dels avenços que es facin en cadascuna de les accions de govern a través de la web municipal i les xarxes socials i que es farà un primer balanç quan es compleixin els primers 100 dies de govern, és a dir, el proper 26 de setembre. "Serem absolutament transparents: explicarem què fem, per què, amb qui i amb quins objectius". Ballart ha remarcat que "som molt conscients de totes les esperances i il·lusions que representem i estem absolutament decidits a no defraudar la gent que ens ha donat la seva confiança. Volem demostrar que és possible una altra manera de fer política i representem l'esperança d'una ciutat millor".

El primer tinent d'alcalde, Isaac Albert, ha remarcat tres reptes que es marca el nou Govern. Per una banda, el de "tenir la capacitat de funcionar de manera ràpida i àgil, no només internament, sinó també en relació amb els altres partits" amb representació al Consistori. "Comptem amb una majoria que ens possibilita prendre decisions de forma clara. Amb tot, la construcció de la ciutat no només la fa el Govern, també la fan els grups del Ple de l'Ajuntament, les entitats i la ciutadania". En aquest sentit, el segon repte és "donar resposta a les expectatives que ha generat el canvi a la ciutat. Ens hem de fer mereixedors de la il·lusió que hem generat", ha dit Albert. Per això, el tercer repte, al parer del primer tinent d'alcalde, és el d'"elaborar un relat conjunt de Govern per explicar cap a on va la ciutat i que la ciutadania en pugui sentir-se'n partícip".

Primeres accions de Govern

Les primeres línies d'actuació que es posaran en marxa parteixen de l'acord de Govern que van signar els partits que el conformen, Tot per Terrassa i ERC-MES. Les prioritats d'aquest acord que s'han presentat i que es començaran a dur a terme són:

- Organitzar el Govern municipal i coordinar-lo amb l'estructura tècnica i administrativa. Recollir informació sobre l'estat de la ciutat i l'organització municipal i començar la presa de contacte amb entitats i associacions per tal de planificar les actuacions més immediates en cada àrea.

- Creació de la nova àrea de Cicles de la vida.

- Creació de la nova regidoria de Rieres i elaboració del projecte a curt, mitjà i llarg termini recollint propostes i estudis tècnics, dialogant amb les entitats i buscant fórmules de cooperació amb altres administracions.

- Creació de la regidoria de Benestar Animal per fer de Terrassa una ciutat referent en aquesta matèria. Buscar fórmules que garanteixin plenament els drets i el benestar dels animals, així com la convivència ciutadana i el civisme.

- Canvis a l'estructura municipal i creació de la figura del coordinador general.

- Elaboració del Pla de Mandat 2019-2023, que es presentarà al setembre.

- Analitzar el pressupost del 2019 per tal de determinar les possibilitats actuals i preparar el pressupost per al 2020.

Primeres decisions del Govern municipal

- Donar prioritat a la neteja i la recollida d'escombraries. Es revisaran els protocols interns del servei i del seu funcionament amb l'objectiu d'impulsar un procés de millora.

- Donar prioritat a la seguretat de proximitat. La regidoria de Seguretat elaborarà un primer pla d'actuacions, amb caràcter immediat.

- Aturar el procés de licitació del servei d'autobusos i analitzar i valorar un nou model de gestió pública, valorant-ne la viabilitat econòmica i tècnica.

- Conciliació i usos del temps: canvi dels horaris dels Plens municipals. Com a primera mesura simbòlica, amb el compromís que l'Ajuntament lideri un canvi social en els horaris i doni exemple al conjunt de ciutat, els Plens municipals passaran a celebrar-se tots els últims divendres de mes a les 9.30 hores, passant així a tenir lloc en horari de matí, quan abans se celebraven cada últim dijous de mes a la tarda.

- Obrir un procés de reflexió sobre l'organització territorial de la ciutat. Creació d'un grup de persones expertes que analitzi les necessitats territorials de la ciutat i impulsar que s'obri un espai de diàleg amb veïnat i entitats per definir un nou model per descentralitzar els serveis i equipaments de la ciutat.

- L'alcalde demanarà una reunió urgent amb el president de la Generalitat de Catalunya per exigir el canvi de zona tarifària de transport públic a Terrassa, perquè passi a ser zona 2.