El Museu de Terrassa posa en marxa el cicle "Trobades amb artistes"

Fins al mes de març, el públic tindrà l'oportunitat d'apropar-se a l'obra de tres dones artistes mitjançant trobades de petit format amb les autores

Emmarcat dins de les activitats que es desenvolupen al voltant de l'exposició "Dona i Artista", el Museu de Terrassa organitza un cicle de trobades en petit format en les que el públic tindrà l'oportunitat d'apropar-se i conversar amb tres dones artistes que mostraran també algunes de les seves obres.

Es tracta d'unes sessions programades amb l'objectiu de permetre als i les visitants tenir l'oportunitat de descobrir les creacions d'aquestes dones que han contribuït a enriquir la història de l'art local i gaudir amb la descoberta del procés creatiu de les artistes, les seves inquietuds, l'evolució de la seva obra, les tècniques emprades o els seus processos creatius.

Dues de les propostes estan adreçades al públic en general i, la darrera, s'ha organitzat específicament per a infants i famílies.

Programa:

Dijous 23 de gener a les 18.30 h
Conversem amb Teresa Jordà Vitó
Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n)
Activitat gratuïta
Places limitades

Cal inscripció prèvia, a partir del 8 de gener i fins a exhaurir les places, al telèfon 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores o a l'adreça electrònica museudeterrassa@terrassa.cat

Organitza: Museu de Terrassa amb la col·laboració de Pincolor

La sessió, adreçada al públic en general, s'inicia a la Sala del Tinellet on es farà una breu presentació del cicle i d'una de les peces creades per l'artista. A continuació, el grup es desplaçarà a la sala de tallers on l'artista explicarà quin és el seu procés creatiu, la seva font d'inspiració, la tècnica que utilitza i crearà una peça in situ.

Dijous 27 de febrer a les 18.30 h
Conversem amb Rosa Pascual
Lloc: Castell Cartoixa de Vallparadís (carrer de Salmerón, s/n)
Activitat gratuïta
Places limitades

Cal inscripció prèvia, a partir del 13 de febrer i fins a exhaurir les places, al telèfon 93 739 70 72, de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores o a l'adreça electrònica museudeterrassa@terrassa.cat

Organitza: Museu de Terrassa

L'activitat, dirigida al públic en general, comença davant d'una de les obres de l'artista exposada a la Sala del Tinellet. Es presenta breument el programa i, a continuació, l'assistència es traslladarà a la sala de tallers on l'artista explicarà la seva producció i el seu treball. A més, l'artista anirà creant una petita obra mentre dialoga amb les persones participants.

Dissabte 7 de març a les 17.30 h
Conversem amb Anna Clariana Muntada
Lloc: Espai de petits lectors de la Biblioteca Central de Terrassa (passeig de les Lletres, 1)
Activitat familiar adreçada a infants de 4 a 9 anys
Places limitades

Cal inscripció prèvia, a partir del 24 de febrer i fins a exhaurir les places, trucant al telèfon 93 789 45 89 (BCT) de dilluns a divendres, de 10 a 20.30 hores i dissabte, de 10 a 14 hores i de 16 a 20.30 hores.

Organitzen: Biblioteca Central de Terrassa i Museu de Terrassa

Aquesta sessió s'inclou dins de la programació del Dia Internacional de la dona. L'activitat es desenvoluparà a la Biblioteca Central de Terrassa on la il·lustradora terrassenca, Anna Clariana, també hi té exposades algunes il·lustracions. En un marc incomparable i envoltats de llibres, l'artista explicarà el procés creatiu per il·lustrar un conte i totes les persones que treballen en l'edició d'un llibre infantil. Mentrestant, les persones assistents podran veure com treballa mentre crea una il·lustració de gran format. Al final de l'activitat, els infants també es convertiran en artistes i podran crear la seva il·lustració.