El programa «Acceleració en Òrbita» impulsarà sis pimes innovadores de la ciutat

Les candidatures es poden presentar fins a l'11 de març

L'Ajuntament de Terrassa, la Cambra de Comerç de Terrassa i Cecot posen en marxa una nova edició del programa de creixement empresarial «Acceleració en Òrbita». El programa té per objectiu impulsar el creixement empresarial de les pimes i empreses individuals del territori, consolidant-se com a exemple de concertació i col·laboració de llarga trajectòria entre l'administració local i els agents econòmics i socials del territori. Aquesta iniciativa, que enguany inicia la seva novena edició, també compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Ministerio de Ciencia e Innovación.

Per al regidor d'Economia Social i Innovació, Pep Forn, el programa «és una iniciativa que ens ha permès assolir dos objectius molt importants per a aquest equip de govern: d'una banda, consolidar les actuacions conjuntes i coordinades que fem amb els agents del nostre ecosistema, en aquest cas la Cecot i la Cambra de Comerç, fet que ens permet guanyar en eficiència i excel·lència en els serveis, aportant cadascun de nosaltres el nostres coneixements i capacitats ; i d'altra, ens ha permès donar suport a 55 empreses de la ciutat per ajudar-les a identificar i potenciar les seves palanques de creixement, per a ser més competitives i estar més preparades dins d'un context digital i internacional».

L'edició d'enguany seguirà la mateixa metodologia que s'ha consolidat després de nou edicions: a través del programa s'acompanyarà a 6 pimes i/o empreses individuals innovadores, amb vocació internacional i potencial de creixement que tinguin seu o ubicació a l'àrea d'influència de la ciutat, ja sigui a Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls. A més, aquest any s'intentarà recuperar la presencialitat en la major part de les activitats, sempre que la situació sanitària ho permeti.

Aquest acompanyament, 100% subvencionat, es realitzarà de la mà d'experts de Cecot i Cambra de Terrassa, i principalment en sessions individuals. El seu objectiu és definir i implementar un "Pla de Creixement" a mida per a cada empresa participant, atenent les seves necessitats específiques.

El programa començarà amb dos tallers en grup, l'1 i el 8 d'abril, orientats a definir el model de negoci, i a partir d'aquí seguirà amb un acompanyament completament a mida consistent en una diagnosi i una proposta de pla d'acció i d'execució. D'aquesta manera, les empreses participants tenen l'oportunitat de focalitzar-se en aquells àmbits que les poden accelerar més cap al seu potencial des d'àmbits tant diversos com la internacionalització, l'estratègia comercial i les vendes o el màrqueting online i offline, entre d'altres.

Poden optar a participar-hi aquelles pimes (persones jurídiques o físiques en règim d'autònoms) que tinguin ubicació a Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls i mostrin un perfil innovador, vocació internacional i potencial de creixement. Per fer-ho, podran presentar la seva candidatura abans de l'11 de març de 2022 a les 14h omplint el formulari disponible en el següent enllaç.

Fins al moment, al programa «Acceleració en Òrbita» hi han participat prop d'una cinquantena d'empreses, com ara Doiser, Lucid, Babau Barcelona, Sortem, Comser, Duran Arquitectes, Vytrus, RedFluid o Vedeqsa, aquestes dues últimes en la darrera edició.