El programa «Acceleració en Òrbita» per a pimes inicia la seva desena edició
L'Ajuntament, la Cecot i la Cambra de Comerç han renovat el conveni de col·laboració per a la realització del programa
L'Ajuntament de Terrassa, la Cecot i la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa han renovat el conveni de col·laboració per posar en marxa una nova edició del programa «Acceleració en Òrbita», que enguany arriba a la seva desena edició. El programa obre ara termini de sol·licitud per seleccionar sis pimes o empreses individuals de Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls que, pel seu caràcter innovador, potencial de creixement i vocació internacional, tindran ocasió de treballar al llarg de l'any un pla d'acceleració individual. Aquest acompanyament es realitzarà de la mà d'especialistes de Cecot i Cambra de Terrassa en diversos àmbits d'empresa com ara gestió econòmica i financera, comercial i vendes, màrqueting online i offline o internacionalització, entre d'altres.
Per al regidor d'Economia Social i Innovació, Pep Forn, «aquest programa d'acceleració posa en el centre les necessitats de les pimes del territori, donant suport a projectes que necessiten acompanyament especialitzat per optimitzar el seu potencial i aprendre a vehicular, a través de la innovació, el posicionament dels seus negocis al mercat. De nou, la col·laboració publico-privada demostra que la suma d'esforços entre agents és una via d'impuls per al desenvolupament econòmic local».
El President de Cecot, Xavier Panés, s'ha mostrat «satisfet amb l'assoliment del Programa Acceleració en Òrbita de l'Ajuntament de Terrassa. Per nosaltres, és un bon exemple de col·laboració publicoprivada i de cooperació entre entitats que ens dediquem a acompanyar a les empreses. El nostre equip d'assessors i assessores ha ajudat a gairebé trenta empreses en àrees com la digitalització, el marketing i les vendes o el margin management. Aquesta nova edició ens permetrà continuar ajudant les empreses del territori a superar els reptes de l'actual context econòmic i a donar continuïtat als bons resultats obtinguts en els darrers deu anys».
Per al president de Cambra, Ramon Talamàs, «el programa Acceleració en Òrbita possibilita l'assessorament anual a sis empreses en la seva projecció. En la història d'aquests deu anys, les temàtiques que s'han abordat en l'acceleració de les trenta-tres empreses que hem gestionat abracen des de l'orientació estratègica i comercial fins a polítiques de lideratge i gestió de persones, passant per planificació del creixement, revisió i adequació del model de negoci o alternatives de finançament. Existeixen diversos casos d'èxit que van saber aprofitar i captar l'expertesa i metodologia del programa».
Al llarg dels deu anys del programa, «Acceleració en Òrbita» ha seguit una metodologia de treball individualitzada que combina l'anàlisi del model de negoci, la diagnosi de l'empresa i el disseny d'un pla d'acceleració orientat a consolidar el creixement de les empreses participants d'acord amb els seus respectius potencials. El model de concertació entre l'administració local i els agents econòmics i socials del territori ha facilitat el seguiment directe de consultors i consultores especialistes de Cecot i Cambra de Terrassa, aportant un valor afegit per als acompanyaments individuals en una iniciativa totalment subvencionada per a les empreses participants i que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Ministerio de Ciencia e Innovación.
El període per presentar sol·licituds per a la nova edició del programa «Acceleració en Òrbita» estarà obert fins el proper 21 d'abril a les 14:00 h per aquelles empreses que compleixin els següents criteris de selecció:
- Ser una pime o empresa individual amb seu o ubicació a Terrassa, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses o Viladecavalls
- Tenir vocació internacional
- Tenir potencial de creixement
- Ser innovadora
El programa començarà amb dos tallers en grup grupals, el 28 d'abril i el 5 de maig, en els quals s'explicarà el model de treball del programa i les eines d'anàlisi del model de negoci, per continuar amb els seus itineraris d'acompanyament individual.
Les empreses interessades poden presentar les seves sol·licituds a través del formulari disponible en el següent enllaç fins a la data de termini indicada: https://forms.office.com/e/rrsQPnESD2
Casos d'èxit
BERCOFRED
Aquesta empresa de solucions de climatització i sistemes de fred comercial i industrial s'ha consolidat en els darrers anys com una de les principals marques del sector i com a empresa instal·ladora líder en la zona del Vallès.
Bercofred ha participat en la darrera edició d'Acceleració en Òrbita per impulsar el desenvolupament d'una nova línia de negoci centrada en instal·lacions fotovoltaiques, tant per a indústria com per a particulars. L'empresa ha fet una aposta innovadora per atendre la necessitat de girar cap una producció d'energia més sostenible i ecològica i ha posat en marxa aquest nou servei sota la marca BF Energy.
Igualment, gràcies a l'acompanyament per part d'especialistes de Cecot, ha tingut oportunitat de treballar l'optimització de recursos, formar el seu equip en habilitats de comunicació comercial i detectar noves oportunitats de negoci.
MALLTEX
Amb la marca Intermezzo, aquesta empresa del sector tèxtil nascuda l'any 1927 per a la fabricació de peces de punt, s'ha anat especialitzant per centrar-se en el disseny, producció i venda d'indumentària per al món de la dansa, la gimnàstica i el patinatge. A banda d'especialitzar-se en aquests àmbits, l'empresa liderada per la seva propietària i CEO, Anna Bosch, ha apostat per la producció local en els seus tallers de Terrassa amb una orientació decidida pel disseny propi i la qualitat.
Amb el seu pas pel programa Acceleració en Òrbita i la orientació especialitzada de Cecot, Intermezzo va renovar la seva pàgina web per potenciar el seu canal online, tot millorant el seu posicionament i estratègia en els segments professional i particular amb una nova imatge i pla de comunicació per tenir més presència a xarxes socials i YouTube.
COMSER
Comser és una empresa dedicada a oferir serveis de consultoria, validació, auditories i enginyeria per al sector farmacèutic i especialment centrada a assegurar la qualitat del producte i la seguretat de les persones consumidores. Igualment, l'empresa ha esdevingut un referent en processos de liofilització, una de les tècniques més utilitzades per a la conservació de productes biotecnològics, a través de la seva divisió de Freeze Dry Solutions.
Aquesta empresa, que va participar en el programa en la seva edició de 2018, compta amb un equip altament qualificat que ha anat creixent en els darrers anys, així com la seva xifra de negoci. A través de l'acompanyament especialitzat de la Cambra de Terrassa, Comser ha tingut oportunitat d'impulsar un projecte disruptiu i innovador que ha comptat amb el recolzament del CDTI, l'agència espanyola de suport a la innovació i el desenvolupament tecnològic.
VYTRUS
Vytrus Biotech va néixer l'any 2009 de l'experiència d'un grup de persones dedicades a la investigació amb el propòsit de desenvolupar i comercialitzar d'ingredients actius naturals de cultiu de cèl·lules mare vegetals per al sector de la cosmètica a través de processos de biotecnologia innovadors i, alhora, sostenibles.
Amb una clara vocació internacional des del seu naixement, l'empresa va passar per Acceleració en Òrbita durant l'any 2018 amb l'objectiu de treballar, en aquest cas de la mà de la Cambra de Terrassa, un Pla Comercial i de Comunicació, i per revisar la seva estratègia de negoci. Com l'empresa Comser, Vytrus Biotech ha rebut diferents reconeixements internacionals i ha passat recentment a ser una empresa cotitzada en el mercat secundari de la Borsa de Barcelona.