El programa «Cultura a Districtes» de l'Ajuntament de Terrassa rep una menció especial al Premi Internacional CGLU Ciutat de Mèxic

El jurat ha felicitat el municipi per la qualitat d'un projecte que prioritza la preservació dels drets culturals de la ciutadania i ha explicat que l'inclourà com a exemple i model de bona pràctica a la pàgina web de CGLU - Culture21

Premi Internacional CGLU Ciutat de MèxicEl programa «Cultura a Districtes» impulsat pel servei de Promoció i Difusió Cultural de l'Ajuntament de Terrassa ha rebut  el reconeixement de ‘bona pràctica' en la cinquena edició del Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units - Ciudad de México - Cultura 21. El projecte cultural va ser preseleccionat entre més d'un centenar de ciutats d'arreu del món i, finalment, el  jurat ha valorat molt positivament aquesta iniciativa cultural presentant-la com un clar model de programa que té com a objectiu principal vetllar pels drets culturals de la ciutadania. Per aquest motiu, el jurat d'aquest  guardó ha sol·licitat que el programa «Cultura a Districtes» s'inclogui com a exemple i model de bona pràctica a la pàgina web de CGLU – Culture21:

https://www.agenda21culture.net/sites/default/files/files/cities/projects/terrassa_8.pdf.

El Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units - Ciudad de México és un guardó impulsat per la xarxa CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), de la que Terrassa en forma part, i la ciutat de Mèxic, que té com a principal objectiu reconèixer ciutats i personalitats que hagin destacat significativament en àmbits com els valors de la cultura, la participació ciutadana així com per la seva contribució a l'emergència de la cultura com a pilar del desenvolupament sostenible. 

El Programa Cultura a Districtes

El programa «Cultura a Districtes» va néixer l'any 2006 impulsat pel Servei de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa amb la voluntat de descentralitzar l'oferta cultural existent a la ciutat  i apropar-la a la totalitat del territori, facilitant així l'accés de la ciutadania i apostant per la participació i la implicació de la societat civil en l'elaboració i implementació d'una programació cultural de proximitat. Al llarg de l'any, el programa «Cultura a Districtes» impulsa cicles com Jazz a prop, Escenes Locals, Cicle Gaudí de cinema, Sons Clàssics, Sons del Temps, Terrassa Vibra o Fem Estiu!, entre d'altres. El projecte vol garantir els drets culturals de la ciutadania facilitant el seu accés a l'oferta cultural i dotant els barris d'un signe d'identitat propi mitjançant la seva vinculació a l'acció cultural, entenent la cultura com a un element d'integració i de cohesió social.

Per a la regidora de Cultura, Rosa Boladeras: «La cultura a Terrassa és viva, diversa, segura, inclusiva i plural. I seguim treballant per acostar-la i fer-la accessible a tothom, aplicant un segell propi i de cultura compromesa com el GAS (Gèneres, Accessibilitat i Sostenibilitat). Un segell que marca els projectes culturals impulsats a Terrassa per garantir aspectes com l'accessibilitat de tothom a l'oferta cultural, unes propostes culturals sostenibles i la no-discriminació per raons de gènere. Un compromís que ara hem vist reconegut a nivell internacional amb aquest reconeixement».