El proper dimarts comencen els casals d'agost amb activitats de lleure, reforç educatiu i menjador

Entre els casals i el programa de targetes moneder, l'Ajuntament de Terrassa atendrà 750 infants i les seves famílies 

Casals agostL'Ajuntament de Terrassa desenvoluparà aquest mes d'agost dos programes socials que, més enllà de cobrir les necessitats de 750 infants de la ciutat, posen l'accent en l'acció socioeducativa sobre aquests nens i nenes i les seves famílies. Els dos programes, que es posaran en marxa la setmana vinent, són els casals d'agost i el de targetes moneder. 

Els casals d'agost començaran dimarts vinent amb 250 infants inscrits, 30 més que l'any passat. D'aquesta manera el consistori referma l'aposta per aquest projecte que va posar en marxa de forma pionera fa cinc anys. Enguany la principal novetat serà la incorporació d'una nova entitat a l'organització dels casals, concretament l'esplai de Can Parellada. Aquesta entitat s'afegeix a l'Esplai La Fàbrica, l'esplai INSOC Guadalhorce i el Grup Colònies de Ca n'Anglada, que ja han participat en les edicions anteriors. La implicació de les entitats de lleure representa un valor afegit al projecte, gràcies al seu coneixement de l'entorn i el territori, així com a la seva experiència en el treball amb la infància des de l'educació en valors. 

Aquest projecte garantirà l'àpat del migdia i potenciarà el lleure educatiu amb tallers, jocs, sortides, piscina i altres activitats de reforç educatiu, des d'una perspectiva normalitzadora i integradora. Enguany els casals s'iniciaran l'1 d'agost i s'allargaran fins el 8 de setembre, un període que coincideix amb la finalització dels casals d'estiu convencionals i l'inici del curs escolar. L'horari serà de 9 a 15.30 o 16 h, en funció de cada entitat. 

Igual que ja es va fer l'any passat per primer cop, cada entitat oferirà places obertes a tota la ciutadania. És a dir, no només assistiran als casals els infants que indiquin els serveis socials municipals, sinó que també s'hi podran inscriure altres infants que ho demanin o que ja estiguin vinculats a l'entitat. D'aquesta manera es vol potenciar la inclusió i tenir espais de lleure normalitzadors i integradors. L'Ajuntament finançarà una part del cost d'aquestes places. 

Targetes moneder per a l'autogestió i treball socioeducatiu amb les famílies 

Paral·lelament als casals, els serveis socials municipals, en col·laboració amb Creu Roja, tornaran a dur a terme el programa de targetes-moneder per a famílies amb infants seleccionades pels serveis socials. Mitjançant aquest programa, les famílies disposen d'una targeta-moneder que els permet fer la compra en establiments conveniats durant el mateix període que els casals, amb l'objectiu de fomentar l'autonomia en la compra, així com l'accés a productes frescos. Alhora, les famílies participen en accions de formació en aspectes com l'aprofitament del menjar, l'economia domèstica o la millora dels hàbits alimentaris. Aquestes accions constitueixen el punt fort del projecte perquè que permeten apoderar les famílies en la gestió de la seva vida diària. Aquest any, el projecte donarà cobertura a 500 infants i les seves famílies. 

En total, l'Ajuntament de Terrassa inverteix aquest estiu 343.145 euros en l'atenció social d'infants en situació de vulnerabilitat, entre els casals d'agost, el projecte de targetes moneder i les beques pels casals de juliol.