El Servei d'Esports dona el tret de sortida l'11 d'abril a un cicle de xerrades relacionades amb l'esport des de diferents perspectives

La primera xerrada porta per títol «Obrint camí en els esports masculinitzats» i comptarà amb la participació de l'aixecadora Lydia Valentín, de la pilot Laia Sanz i de la futbolista Marta Corredera

Parlem d'EsportEl proper 11 d'abril, el Servei d'Esports de l'Ajuntament de Terrassa organitza la primera d'un cicle de xerrades relacionades amb l'esport des de diferents perspectives amb l'objectiu de visualitzar, debatre i exposar diversos temes de l'actualitat esportiva exposats a través d'experiències en primera persona d'esportistes o professionals experts en la matèria tractada.

El cicle «Parlem d'Esport» consistirà en un mínim de tres o quatre xerrades que es faran durant aquest any 2024. El cicle s'emmarca en una de les actuacions previstes Programa de Govern municipal, concretament: "Organitzar cicles de tallers i taules rodones per tractar temes esportius d'interès, olimpisme, dona, hàbits saludables, noves tendències...".

La primera de les xerrades tindrà lloc l'11 d'abril, a les 18.30 h, a la Casa de l'Esport amb el títol "Obrint camí en els esports masculinitzats" i tindrà com a objectiu donar visibilitat a tot el camí recorregut per dones que han aconseguit grans gestes en esports amb més tendència de participació masculina.

Amb aquest cicle de xerrades, es vol abordar la temàtica esportiva amb una perspectiva de 360 graus i vinculant els esports amb aspectes socials, de salut i que afecten el dia dia de les persones. Així, a la primera xerrada, les protagonistes seran dones que han obert camí en disciplines esportives molt masculinitzades i que estan jugant un paper molt important com a referents i models a seguir en la lluita per aconseguir el reconeixement que es mereix l'esport femení.

La xerrada, moderada per la periodista Carme Barceló, comptarà amb la participació de:

  • Marta Corredera: Futbolista terrassenca, guanyadora de 6 Campionats de Lliga espanyols, 5 Copes de la Reina, 1 FA Women's League Cup, 1 Wome'ns FA Cup i 7 Copes de Catalunya. Ha format part d'equips com el RCD Espanyol, el FC Barcelona, l'Arsenal WFC, l'Atlètic de Madrid, el Llevant UE i el Reial Madrid CF. El 2013 va debutar com a internacional amb la selecció espanyola i ha estat en actiu fins a l'any 2023.
  • Laia Sanz: Pilot, gran referent femení del món del off road en general i del Ral·li Dakar en particular. El seu palmarès compta amb 14 títols mundials de trial femení, 10 títols europeus de trial femení, 7 títols en el Trial de les Nacions, 11 victòries al Trofeu Femení del Rally Dakar (motos), 6 títols mundials d'enduro femení, 4 medalles d'or d'enduro X femení als X Games, 1 medalla de plata d'enduro X femení als X Games, i la 9a posició absoluta al Rally Dakar 2015.
  • Lydia Valentín: Esportista d'halterofília. Guanyadora de 3 medalles als Jocs Olímpics (plata a Pequín 2008, or a Londres 2012 i bronze a Rio de Janeiro 2016) i 8 medalles al Campionat d'Europa (2 ors els anys 2014 i 2015; 3 plates els anys 2008, 2012 i 2013; i tres bronzes els anys 2007, 2009 i 2011).