Els ajuntaments de Terrassa i Igualada coorganitzen la jornada "10 anys innovant en el sector tèxtil"

Es mostraran casos d'èxit i bones pràctiques de la política industrial destinada al sector tèxtil-moda impulsades per les ciutats catalanes de la xarxa ACTE

Jornada ACTE 10 anys innovant en el sector tèxtilEl Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya – mNACTEC (rambla d'Ègara 270) acollirà demà divendres 25 de gener, de 9.30 a 13.15 h, la jornada "10 anys innovant en el sector tèxtil", organitzada pels ajuntaments d'Igualada i Terrassa, amb la col·laboració dels ajuntaments de Manresa i Sabadell i el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i la Generalitat de Catalunya.

La jornada servirà per compartir les accions de política industrial destinades al sector tèxtil-moda més rellevants que s'han implantat entre els anys 2008 i 2018. Durant tot el  matí, les persones assistents podran conèixer els resultats, els beneficis que han generat i el potencial de transferència de les diferents actuacions. En total es presentaran 3 bones pràctiques i 7 casos d'èxit de la mà dels seus protagonistes, a més de la ponència marc "El futur del tèxtil-moda" a càrrec de Maria Almazán, directora de Latitude, una experta en tèxtil que està revolucionant la indústria de la moda amb un sistema obert i escalable que s'implementa en cada fase de la cadena de valor per fomentar la sostenibilitat de la producció i del seu consum a un cost assequible.

La jornada l'obriran l'alcalde de Terrassa, Alfredo Vega; en Jaume Perarnau, director del mNACTEC; Sílvia Marchena, subdirectora general de Polítiques Actives d'Ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya; i Matilde Villarroya, directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya.

Una jornada per celebrar la col·laboració publico privada 

"10 anys innovant en el sector tèxtil" serà un punt de trobada entre persones vinculades a un ens local, emprenedores i empresaris. D'una banda, les persones vinculades a les administracions locals podran escoltar de primera mà bones pràctiques i casos d'èxit al sector del tèxtil-moda que poden ser inspiradors per aplicar a altres sectors.

D'altra banda, les persones emprenedores descobriran les mesures d'estímul que s'han fet i es faran en els propers anys, per tal que tinguin un procés d'entrada al mercat i unes expectatives de consolidació molt més segures.

A més, els empresaris i les empresàries assistents coneixeran formes molt més sostenibles i escalables de produir al sector, i se'ls explicaran els programes formatius que s'ofereixen, ajustats al màxim a l'oferta de llocs de treball de les empreses i del perfil de les persones aturades. La jornada també servirà per presentar les plataformes Futurmud d'interrelació empresarial i Cooperatèxtil d'oferta i demanda de productes i serveis del sector que, a data d'avui, ja agrupen més de 560 productors de proximitat i més de 76.000 usuaris.