Els districtes inicien el debat per triar les propostes del procés «Amb tu, millorem la vida del barri»

Els Consells Municipals de Districte treballaran en les 92 idees que han presentat la ciutadania, entitats i col·lectius al procés participatiu

Cartell del procés participatiuA partir d'avui i durant el mes de desembre, es presentaran als Consells Municipals de Districte (CMD) les idees aportades per la ciutadania, entitats i col·lectius al procés participatiu «Amb tu, millorem la vida del barri». D'aquesta manera, els membres dels diferents consells podran conèixer les propostes relacionades amb els seus respectius districtes, per tal de posar en marxa la fase de construcció col·lectiva.

El procés participatiu va arrencar el passat 1 d'octubre amb una primera fase d'aportació de propostes per part de persones a títol individual, entitats i col·lectius de la ciutat. Aquesta primera fase va finalitzar el 7 de novembre. La setmana passada es va reunir la comissió de seguiment del procés, formada pels grups municipals i les vicepresidències dels CMD, a més de la regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, i el regidor d'Estructura Territorial, Noel Duque, per conèixer els resultats d'aquesta primera fase. Ara, les 92 idees que complien els requisits demanats es traslladaran als CMD per tal de debatre i treballar aquestes idees i d'aquest treball als consells sorgiran les propostes que finalment es traslladaran al Govern Municipal.

La regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, ha recordat que «aquest és un procés amb vocació innovadora: a diferència de processos anteriors basats en la perspectiva individual, aquest cop es tracta de treballar en col·lectiu les idees que qualsevol persona hagi pogut tenir, i aquest és justament el valor afegit d'aquest procés participatiu». La regidora ha tingut també paraules d'agraïment per a totes les persones que han fet propostes a la primera fase: «Vull donar gràcies de tot cor a totes les persones que han dedicat una estona a pensar en el seu barri o en el seu districte, que han tingut la iniciativa de fer alguna cosa per millorar la ciutat i que han mostrat aquesta generositat i aquesta responsabilitat de pensar en el col·lectiu i en el bé comú», ha dit.

A la ronda de sessions dels CMD, que comença aquesta tarda al Districte 3, la presentació de les idees aportades al procés anirà a càrrec de les mateixes persones que han tingut la idea, si desitgen presentar-la personalment, o de la coordinació del districte, en cas que no desitgin intervenir. El calendari de les sessions és el següent:

  • 30 de novembre, 18.30 h: CMD3 (Centre Cívic Alcalde Morera).
  • 1 de desembre, 18.30 h: CMD6 (Centre Cívic President Macià).
  • 13 de desembre, 18 h: CMD5 (Centre Cívic Avel·lí Estrenjer).
  • 14 de desembre, 18.30 h: CMD4 (Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany).
  • 15 de desembre, 18 h: CMD7 (Casal Cívic de Can Parellada).
  • 16 de desembre, 19 h: CMD2 (Centre Cívic Montserrat Roig).
  • 20 de desembre, 18 h: CMD1 (Casal Cívic Vapor Gran).

Al febrer, es desenvoluparà la fase de construcció col·lectiva, en què cada consell debatrà i treballarà les propostes presentades a partir d'avui. Totes les idees que es traslladaran als CMD van enfocades, tal com establien les bases del procés, a aconseguir uns barris més saludables i estan relacionades amb àmbits com el medi ambient i la sostenibilitat, drets socials, igualtat i xarxa comunitària i vida activa (activitat física, alimentació saludable, relacions socials, etc).

Seguint també les bases del procés, totes les propostes es finançaran amb despesa corrent, no amb el pressupost d'inversions. És a dir, totes es refereixen a la contractació de serveis pel mateix any, organització d'activitats, formació, accions de sensibilització, etc.

Al març, el Govern municipal valorarà i seleccionarà les propostes a dur a terme, que es faran públiques a l'abril.