Els i les visitants valoren la XVI Fira Modernista de Terrassa amb un notable alt

Malgrat el mal temps, es manté el percentatge de visitants de fora de la ciutat. Fins a un 96% de les persones enquestades asseguren que molt probablement tornaran a visitar la Fira Modernista.

Ball modernistaEls i les visitants valoren la seva experiència a la Fira Modernista de Terrassa amb una nota global de 8,4 sobre 10. D'aquesta forma, la setzena edició de la Fira manté el notable alt que ja es va registrar l'any passat i continua mantenint el seu alt nivell de satisfacció entre els visitants. Així ho assenyala l'enquesta realitzada per l'Ajuntament a través de l'Observatori Econòmic i Social i de la Sostenibilitat de Terrassa (OESST), en base a les entrevistes realitzades a 593 persones durant la celebració de la Fira.

Pel que fa a la resta d'activitats, les persones enquestades han valorat amb una mitjana de 8,4 les paradetes instal·lades durant la Fira, amb un 8,3 els diferents espais i amb un 8,2 el programa d'activitats. A més, i pel que fa als aspectes a destacar, els visitants valoren l'ambientació de la Fira amb un 44,7% com allò que més agrada, seguit de tot en general amb un 14,5%, la programació amb un 13,7% o el patrimoni modernista de la ciutat amb un 12,8%. En l'apartat d'allò que menys agrada de la Fira, destaca el 35,8% de les persones enquestades que no troben aspectes negatius, seguit del 18,6% que valoren negativament l'alt nombre de visitants que rep l'esdeveniment.

El sondeig també mostra que un 16,5% de les persones enquestades visitaven la Fira Modernista de Terrassa per primer cop, mentre que un 83,5 per cent ja ho havien fet en anteriors edicions. Cal destacar també que més d'un 96% de les persones que han estat preguntades responen que segurament o probablement repetiran visita a la Fira Modernista, un percentatge superior al de l'any passat, que va ser del 95%.

L'enquesta aporta igualment dades sobre la procedència dels visitants. Seguint la línia que s'ha mantingut en les darreres edicions de la Fira Modernista, la presència de visitants residents en altres municipis que han visitat Terrassa durant la Fira ha estat gairebé sempre superior al 20%. Aquest any 2018 el percentatge de visitants de fora de la ciutat ha estat del 24,1%, molt similar al registrat l'any passat, quan va ser del 24,9%. A més, el 75,7% d'aquests visitants assegura que, al marge de la celebració de la Fira Modernista, tornaran a visitar Terrassa.

Segons ha explicat el tinent d'alcalde de Cultura, Innovació i Projecció de la Ciutat i regidor de Turisme, Amadeu Aguado "Aquestes xifres indiquen que tot i les previsions de mal temps i les precipitacions que es van produir durant la celebració de la Fira, el nombre de visitants s'ha mantingut respecte a l'any passat. Això indica que la Fira manté el seu atractiu i poder de convocatòria, especialment entre les persones de fora de Terrassa, que tot i les previsions meteorològiques adverses es van desplaçar per visitar la Fira".

L'enquesta també rebel·la un increment respecte l'any passat pel que fa a la despesa mitjana dels visitants, que enguany ha estat de 40 euros per visitant pels 36 euros del 2017. La major part d'aquesta despesa s'ha fet en restauració, seguida de les compres a les parades del mercat Modernista i en establiments comercials de la ciutat. Segons el tinent d'alcalde: "Aquest increment en la mitjana de despesa, així com la resposta positiva dels visitants durant la seva estada a Terrassa, posen de manifest l'ampli retorn que la Fira té cap a la ciutat tant des del punt de vista econòmic com de promoció de la pròpia ciutat".