En marxa la segona edició de "Baumann Connexions", un programa anual de xerrades sobre les línies estratègiques del servei de Joventut

La jornada "Diàlegs sobre cohesió social i territori" abordarà els eixos de desigualtat de la població jove a les ciutats i comptarà amb la participació de Samantha Hudson i La Queency

L'Ajuntament de Terrassa, a través del servei de Joventut, ha programat per a aquest 25 d'abril una jornada que forma part del cicle "Baumann Connexions". El Teatre Principal acollirà la sessió, que porta per títol "Diàlegs sobre cohesió social i territori".

"Baumann Connexions" és una activitat anual pensada per a compartir coneixements i connectar persones. El cicle va començar l'any 2023 amb un diàleg sobre emancipació, i tindrà continuïtat fins al 2025. L'objectiu és oferir al jovent, als professionals i a la ciutadania en general el coneixement dels 3 àmbits que conformen el Pla Local de Joventut de Terrassa 2022-2026 d'una manera dinàmica i amena, a partir de la referència de bones pràctiques i experiències interessants.

Aquesta segona edició, que està organitzada conjuntament amb l'Equip d'Acció Comunitària Inclusiva de Serveis Socials, se centrarà en com afecten les desigualtats per gènere, classe o origen a les persones joves dels diferents barris i territoris d'una mateixa ciutat. La finalitat és crear un espai on dialogar sobre quines estratègies dur a terme perquè la ciutat sigui realment un espai de convivència on es reconeguin les diferents formes de vida i on es puguin evitar les desigualtats per motiu de classe, origen, gènere, orientació sexual, capacitats o edat.

Marina Salvador, periodista i col·laboradora del programa El Submarí, de la Ràdio Municipal de Terrassa, moderarà la jornada, que serà gratuïta i oberta a tothom. Durant el seu desenvolupament, l'entitat sense afany de lucre La Natural Coopmunicació realitzarà un relat il·lustrat, que reflectirà el desenvolupament de totes les activitats i es publicarà al web de Joventut un cop finalitzat l'esdeveniment.

Pel que fa al programa, durant el matí, de 9 a 14 h hi haurà un diàleg inaugural amb referents i professionals vinculats a l'acció comunitària, la transformació i la innovació social. Hi participaran Elena Aycart, educadora i coordinadora del Programa d'Intervenció Socioeducativa en Medi Obert d'Irun i professora de la Universitat de Deusto; Sònia Herrera, docent universitària, investigadora i especialista en estudis feministes, i Héctor Colunga, formador i facilitador social, líder de l'entitat Mar de Niebla i de projectes com "Vente pa' ka" i "Esfera", de la Fundació Marianao.

La sessió de la tarda, de 16.30 a 19 h, començarà amb una entrevista a l'artista, cantant i activista Samantha Hudson, premiada pel Ministeri d'Igualtat el 2022 amb el "Reconeixement Arcoíris" per la seva "capacitat crítica per remoure consciències" i com a "referent de llibertat i fortalesa de tota la joventut que no se sent reflectida en la normativitat sexual". També hi haurà un espai de diàleg per a compartir experiències entre col·lectius de joves de diferents ciutats com Barcelona, el Prat de Llobregat i Terrassa.

La jornada es tancarà amb una sessió de DJs de l'Institut d'Educació Secundària Santa Eulàlia i l'actuació de La Queency, cantant i fundadora del Col·lectiu de Dones Artistes i del segell discogràfic independent "El Pecado".