Es presenten els quatre projectes emergents del programa «ValorTRS» en una jornada amb inversors
Els projectes han estat seleccionats pel seu alt potencial d'impacte social o mediambiental i la seva vinculació amb Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei d'Innovació, va presentar ahir els projectes participants a la tercera edició del programa «Projectes de Valor per Terrassa -Projectes ValorTRS-», finançat per la Diputació de Barcelona i el Ministeri d'Innovació i Ciència, en la jornada ValorTRS «Connecta&Impacta», que va tenir lloc al Qu4drant.0. Al llarg de 2022, aquesta iniciativa ha donat suport a nou projectes emprenedors, vinculats a Terrassa i que proposen solucions innovadores en resposta a necessitats o problemes socials o mediambientals. Per les seves característiques, aquests projectes tenen un alt potencial d'impacte en la salut o el benestar de les persones, de la comunitat o del medi ambient.
L'objectiu del programa és facilitar als projectes participants contactes que els obrin oportunitats de finançament i inversió per consolidar-se i créixer. Així, aquestes empreses emergents tenen millors opcions d'assolir el seu impacte, tot generant ocupació i activitat econòmica. Per aquest motiu, el programa va posar en marxa ValorTRS [fast_track], una metodologia pròpia que els ajuda en la seva posada a punt per presentar-se a entitats de finançament, inversors privats o Business Angels particulars.
Per al regidor d'Economia Social i Innovació, Pep Forn: «Des de l'Ajuntament seguim estimulant i ajudant a fer créixer les noves iniciatives empresarials innovadores, posant especialment el focus en aquelles que poden tenir un alt impacte social i mediambiental».
Aquesta jornada de presentació va representar la culminació de l'itinerari dels quatre projectes participants que han superat l'avaluació del programa i són reconeguts com a projectes d'alt potencial d'impacte social o mediambiental. L'acte va suposar una oportunitat de generar visibilitat per a aquests projectes emergents i per donar suport en la generació de contactes i difusió orientada a captar altres suports de col·laboració.
En aquesta ocasió, es van presentar quatre projectes que tenen al darrere empreses de recent creació ubicades a Terrassa:
- Pacto Zero: una plataforma que posa en circulació un servei d'envasos retornables i reutilitzables per a la reducció dels envasos de plàstic d'un sol ús. Una iniciativa creada per l'empresa de Terrassa Zero Impact Packaging i té l'objectiu de rotar cap a un planeta més sostenible per a tothom. Les persones usuàries, que han de registrar-se prèviament en una aplicació mòbil, poden recollir les seves comandes en un envàs especialment dissenyat per Pacto Zero. Un cop utilitzat, es retorna l'envàs i Pacto Zero s'encarrega de tota la logística per higienitzar-lo i tornar-lo a posar en circulació.
- MyCareTech: una solució digital de control remot per a l'administració de medicació «gota a gota» per millorar la seguretat de pacients en entorns sanitaris i hospitalaris. Aquest dispositiu permetrà millorar la seguretat de pacients amb un control individualitzat de possibles incompatibilitats, intoleràncies o al·lèrgies de la medicació administrada, millorar la càrrega de feina per al personal sanitari i aportar dades de valor per a la gestió dels hospitals.
- Laia Contigo: una plataforma per a la detecció precoç, tractament, orientació i suport de dones davant possibles trastorns de salut mental abans, durant i després de l'embaràs. També és una solució per oferir eines als professionals de la salut mental, mitjançant l'aplicació de tractament de dades i intel·ligència artificial, per a la millora de la prevenció i detecció de símptomes de risc i ajudar el sistema sanitari en el monitoratge d'usuàries i pacients vinculades als serveis de salut mental.
- Kreios Space: un nou sistema de propulsió per a satèl·lits de comunicacions i observació de la terra en òrbites molt baixes que no precisa de combustible, i que permet la millora de la resolució de captura d'imatges, allarga la vida útil dels aparells i no produeix deixalles espacials.
Durant l'acte, es va comptar també amb la presència d'Elena Rico, sòcia directora de Impact Partners Ibérica, entitat especialitzada en inversió social, local i verda, que que va oferir la conferència «Inversió d'Impacte: Més enllà de la rendibilitat financera». Posteriorment, va tenir lloc la taula rodona «Reptes i oportunitats 2023 per a la inversió en startups» amb la participació de Gemma Hernàndez, Business Angels associate de Women Angels for STEAM; Patricio Hunt, soci director d'Intelectium i Intelectium Ventures; Núria Martí, directora d'innovació de BioCat, BioRegió de Catalunya; i Ana Pérez, Investment Associate de Ship2B i membre de WeRock Capital.