Foment de Terrassa obre una Sala de recerca per a persones que volen millorar la seva ocupabilitat

Aquest  nou recurs està disponible de dilluns a divendres, de 9.30 a 13.30 h

Les persones en procés de recerca activa d'ocupació, treballadores i no treballadores, poden fer ús de les eines que posa al seu abast la nova Sala de recerca de Foment de Terrassa (ctra. de Martorell, 95) per millorar la seva ocupabilitat. Es tracta d'un espai destinat únicament a la recerca de feina i tasques relacionades, equipat amb 15 ordinadors, connexió a Internet i material de suport, on les persones poden cercar informació sobre ofertes de feina i cursos de formació i/o iniciar el seu procés de recerca activa de feina.

La regidora d'Ocupació, Montserrat Caupena, explica que "la Sala de recerca és una eina més que s'afegeix a tot el ventall de recursos que Foment de Terrassa posa al servei de les persones que busquen millorar la seva situació laboral, des de l'orientació fins a la formació o l'accés a borses de treball i ofertes de feina. Tot plegat, amb l'objectiu expressat al programa de Govern de fomentar i afavorir l'ocupació de qualitat, la inserció laboral i la millora professional de les persones".

El nou espai utilitza una metodologia activa que fomenta l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació en el procés de recerca de feina, l'autonomia i activació de la persona, incentivant la posada en marxa d'un procés de recerca activa de feina motivador, acompanyats per personal especialista en atenció al públic. Els objectius són:

    • Afavorir l'accés al mercat de treball a persones que es troben en situació d'atur o que volen una millora professional
    • Potenciar el desenvolupament de competències bàsiques d'accés a l'ocupació i afavorir la recerca de feina amb autonomia
    • Promoure la recerca organitzada i sistemàtica de feina
    • Posar en contacte les persones participants amb ofertes de feina del territori proper
    • Afavorir l'assoliment de l'autonomia necessària en l'ús de les eines informàtiques emprades en la recerca de feina i les competències TIC
    • Potenciar el procés de recerca activa de feina a través del màxim nombre d'auto-candidatures possibles
    • Esdevenir un espai accessible, àgil i ràpid amb recursos, eines i suport tècnic per a la recerca de feina

Per accedir al servei cal que els usuaris es donin d'alta a través del web de Foment o siguin derivats per personal de Foment, complint els següents requisits:

    1. Estar donats d'alta a Foment de Terrassa 
    2. Ser persones autònomes en l'ús d'ordinadors amb coneixements mínims de navegació per internet i correu electrònic
    3. Ser persones autònomes en la recerca de feina

Des de la seva posada en marxa, la segona quinzena de juny, ja s'han donat d'alta a la Sala de recerca un total de 30 persones. D'aquestes, ja han fet ús del servei 11 persones en diferents franges. Durant el mes d'agost estarà tancada.