JUSTmercat reunirà diumenge 15 iniciatives locals per fomentar el comerç just i el consum responsable

L'Hort de Vallparadís comptarà amb quatre espais temàtics i també es dinamitzarà amb activitats el Pícnic Xic, l'espai infantil del Pícnic Jazz

L'Ajuntament de Terrassa, a través dels serveis d'Emprenedoria i Economia Social i de Solidaritat i Cooperació Internacional, organitza aquest diumenge, 17 de març, la segona edició del JUSTmercat, una iniciativa destinada a promoure el comerç just, el consum responsable i l'economia social i solidària. L'esdeveniment se celebrarà d'11 a 18.30 h, a l'Hort de Vallparadís, a la zona sud del parc de Vallparadís, coincidint amb el Pícnic Jazz. Aquest espai mostrarà iniciatives nascudes a la ciutat de Terrassa que venen productes que promouen un consum més respectuós amb les persones i el planeta.

El JUSTmercat s'emmarca en la candidatura de Terrassa com a Ciutat del Comerç Just i tanca la Setmana del Consum, i no seria possible sense la presència i implicació de les 15 iniciatives locals que promouen un consum més respectuós amb les persones i el planeta. 


15 empreses i entitats participants

La segona edició del JUSTmercat mostrarà l'oferta de 15 empreses i entitats, repartides en  quatre espais temàtics:

A l'Espai tèxtil responsable, reforçat en aquesta nova edició, s'hi trobaran els projectes de Fundació Maria Auxiliadora, La Oka, La Zaera, Akarona, Engrunes i Eternal Vintage, amb productes que destaquen per un procés de producció majoritàriament fet a Terrassa o amb persones en situació de risc d'exclusió social participant de la cadena de producció.

L'Espai alimentació sostenible torna a comptar amb Alternativa3, especialitzada en cafè, xocolata i d'altres productes de comerç just; i participa per primera vegada La Frasera, especialitzats en produir formatges de cabra de proximitat.
A l'Espai Cultura transformadora hi haurà les parades de la cooperativa Abacus, així com Katazuke.

A la carpa destinada a l'Espai consum domèstic conscient hi haurà Som Mobilitat, cooperativa de car-sharing elèctric, i les cooperatives Som Energia, Som Connexió i Fiare Banca Ètica, compromeses amb l'energia, la telefonia, internet i la banca ètica.


Activitats al Pícnic Xic

Una novetat d'aquest any serà la col·laboració amb el Pícnic Xic, l'espai infantil del Pícnic Jazz. Una de les entitats participants a JUSTmercat, la Cooperativa Magroc, dinamitzarà aquest espai amb activitats lúdiques adreçades a infants de 0 a 12 anys i famílies, relacionades amb la música, el comerç just i l'economia social i solidària.

Les activitats del Pícnic Xic, que es realitzaran entre els 11 i les 14 h, són les següents:

    • Explora amb els sentits: activitat per als més petits (6 a 24 mesos), on podran descobrir el món mitjançant la exploració de diferents materials i instruments musicals a través dels sentits

    • Construeix el teu instrument: activitat per a infants de 2 a 6 anys, que podran construir el seu propi instrument a partir de materials reciclats

    • Contacontes de comerç just: una activitat adreçada a infants fins als 12 anys, a càrrec d'Alternativa 3

    • Jocs sobre les finances ètiques i el comerç just: un espai amb jocs de fusta que transmetran als infants els valors de les finances ètiques i el comerç just, a càrrec de l'entitat LaCoordi

La segona edició del JUSTmercat es vol consolidar com un complement al Picnic Jazz, generant un espai de reflexió i l'oportunitat de canviar la manera de consumir en la jornada festiva i lúdica de la que gaudirà tothom qui passi diumenge pel parc de Vallparadís.