L'Ajuntament aplicarà un descompte de 50% a la T-25 entre els mesos de setembre i desembre

El preu del títol de TMESA passarà de 18,10 a 9 euros, amb un cost per viatge de 36 cèntims

Un cop el Ministeri de Transports ha publicat l'ordre ministerial en la qual especifica la metodologia que utilitzarà per distribuir les ajudes econòmiques anunciades el passat 25 de juny pel Govern espanyol, l'equip de govern ha decidit portar aquesta proposta amb caràcter d'urgència al Ple de juliol, celebrat avui. El Ple ha aprovat per unanimitat que el títol de transport públic urbà T-25 costi un 50% menys durant el període comprès entre l'1 de setembre de 2022 i el 31 de desembre de 2022. D'aquesta manera, la T-25 passarà de tenir un preu de 18,10 a 9 euros, i el cost per viatge serà de 36 cèntims.

La mesura s'ha impulsat degut a la implementació per part del Govern central de diverses iniciatives que volen donar resposta a la situació de vulnerabilitat social i econòmica originada per la guerra d'Ucraïna, que ha generat un augment en els preus de l'energia i dels combustibles.

Entre aquestes propostes, destaca la reducció del 50% del preu dels abonaments de transport públic durant els mesos de setembre a desembre. A Terrassa, aquesta iniciativa es farà efectiva en el títol propi de TMESA, T-25. L'Ordre ministerial especifica que el govern espanyol assumirà mitjançant subvenció la reducció del 30% del preu del bitllet, fins a un import màxim del 8,5% dels ingressos anuals per billetatge que obté l'entitat local, prenent com a referència dels ingressos l'any 2019.

Segons ha explicat la tinenta d'alcalde de Serveis Territorials i Seguretat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares: «És un esforç econòmic que fem convençuts de que la mesura suposarà un benefici social i també perquè va en la línia de fomentar una mobilitat més sostenible, potenciant el transport públic i fent-lo més atractiu».