L'Ajuntament buscarà espais alternatius per oferir als centres educatius que ho requereixin per començar el nou curs escolar

El Departament d'Educació garanteix la presencialitat al 100% a les etapes d'Infantil, Primària i ESO

Reunió alcalde i conseller d'EducacióL'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la tinenta d'alcalde de Cicles de la Vida i regidora d'Educació, Teresa Ciurana, han mantingut aquesta tarda una reunió telemàtica amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, per tractar sobre l'inici del curs escolar 2020-2021 a la ciutat.

Durant la reunió, el conseller ha explicat a l'alcalde i a la tinenta d'alcalde que, durant el mes de setembre, el curs començarà amb agrupacions estables, que implicaran la creació de nous grups d'alumnat, que es mantindran durant tot el curs.

L'alcalde, Jordi Ballart, ha declarat que, per fer front a aquesta nova realitat: "L'Ajuntament proposarà espais adients, tant municipals com privats, per poder fer front a la necessitat d'espais provocada per la creació de nous grups per respectar les mesures de seguretat i sanitàries que calgui i atenent a les necessitats de cada centre educatiu, ja sigui públic o concertat, validades pel Departament d'Educació. Creiem que aquesta vinculació dels centres educatius amb el seu entorn immediat és una bona oportunitat per fomentar aliances entre les escoles i el territori".

Ballart també ha recordat que Terrassa "compta amb un teixit associatiu molt potent i que, si cal, es mobilitzaran espais d'entitats, associacions i, si calgués, privats. En aquests moments, faig una crida pública a la col·laboració de tothom davant l'emergència educativa i també vull agrair a tots els centres educatius la seva col·laboració en la cessió d'espais per als casals d'estiu, uns casals que, sens dubte, seran més educatius que mai".

En aquest sentit, s'ha anunciat que els casals d'estiu, durant el mes de setembre, no es faran als centres educatius i es traslladaran a altres espais municipals per facilitar l'inici del nou curs en les condicions adients.

L'alcalde i la tinenta d'alcalde també han posat de manifest, que aquests espais addicionals no seran necessaris a tots els centres educatius, ja que molts han perdut línies i no els caldran espais alternatius fora d'aquests centres, que podran acollir nous espais amb normalitat.

D'altra banda, el conseller d'Educació ha garantit la presencialitat al 100% a Infantil, Primària i ESO, reservant l'ensenyament telemàtic, si les circumstàncies així ho requerissin, al Batxillerat. A la reunió, també s'ha parlat de les possibles mesures a emprendre en cas de rebrot, informant des del Departament que la intenció inicial no és tancar escoles, sinó fer confinaments parcials, així com de mesures de suport per a les escoles bressol privades.