L'Ajuntament commemora el Dia per l'Alliberament LGTBI+ amb diferents propostes culturals

El 28 de juny onejarà la bandera irisada al balcó de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Terrassa celebra un any més el Dia per l'Alliberament LGTBI+ o Dia de l'Orgull (28 de juny), que commemora l'alliberament gai, lèsbic, trans i bisexual. El Servei LGTBI+ enceta la setmana prèvia amb la projecció de ‘Sedimentos', avui dimarts a les 18.30h, al Cinema Catalunya (carrer Sant Pere, 9). El film explica la història de sis dones trans que viatgen a un petit poble lleonès on exploraran insòlits paisatges, així com els secrets de la seva pròpia personalitat. La projecció està emmarcada en el programa de Cinefòrum per la Igualtat que organitza anualment l'Ajuntament i, alhora, també forma part de la programació de la 27a Mostra de Cinema LGTBI de Barcelona, Fire!. L'acte serà presentant per la regidora d'LGTBI+, Niki Ramírez, i pel president del Casal Lambda, Jordi Samsó. Després de la projecció, s'obrirà un espai de debat amb la intervenció de la Judit Calero, representant de l'Espai Trans de l'Associació LGTBIA+ de Terrassa, i dinamitzat pel Servei LGTBI+ de l'Ajuntament de Terrassa.

D'altra banda, el servei de Cultura proposa dues accions emmarcades en la commemoració d'aquesta diada. Del dissabte 25 de juny al dilluns 4 de juliol es podrà veure de forma gratuïta a la Casa Museu Alegre de Sagrera (carrer de la Font Vella, 29) l'exposició col·lectiva ‘L'orgull entra a casa'. La mostra, a càrrec dels artistes Momo, Dani Torrent i Randomagus, serà de pintures, collage i gravats que giren entorn a la realitat LGTBI i el cos masculí. A més, el proper dimarts 28, a les 19h, la mateixa Casa Museu Alegre de Sagrera acollirà la xerrada, adreçada a tots els públics, ‘Ismael Smith nude and naked. La perspectiva LGBTIQ+', a càrrec de Txema Romero.

Finalment, el servei de Joventut instal·larà una carpa informativa amb material especialitzat sobre la commemoració del dia a la plaça de les Teixidores el dimarts 28. A més, durant tot el dia hissarà la bandera irisada al balcó de l'Ajuntament en motiu de la commemoració d'aquesta efemèride.

La regidora del servei d'LGTBI+, Jennifer Ramírez, recorda que «diades commemoratives com la del 28 de juny o d'altres, com la recentment celebrada contra l'LGTBI-fòbia, posicionen Terrassa com a ciutat referent en polítiques i visibilització del col·lectiu LGTBI+. El treball per mantenir Terrassa com a referent en aquestes polítiques és constant i va molt més enllà de commemorar certes diades, com per exemple oferir un servei d'atenció de proximitat adreçat a les persones que pateixen, han patit o estan en risc de patir discriminació o violència per identitat o expressió de gènere o per orientació sexual». El Servei d'Atenció a la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere (SAI DASIG) ofereix atenció a les persones empadronades a Terrassa, Castellbisbal, Matadepera, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls.

Aquest cap de setmana passat, l'entitat LGTB Terrassa va celebrar el ‘Pride Famílies' a la plaça del Progrés, amb una jornada plena d'activitats per a totes les edats i una manifestació per visibilitzar de forma transversal la diversitat de famílies existents.