L'Ajuntament de Terrassa edita el nou catàleg de rutes turístiques de la ciutat per a l'any 2022

L'oferta d'enguany, elaborada per l'Ajuntament i entitats i empreses del sector, inclou la nova ruta «Seguint els passos de Lluís Muncunill», que permetrà descobrir l'obra de l'arquitecte més prolífic de Terrassa durant el modernisme

Seu d'ÈgaraL'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Turisme, ha editat l'oferta de rutes turístiques de la ciutat per a aquest any 2022. Un nou catàleg elaborat en col·laboració amb les entitats, institucions i empreses de la Taula de Treball de Turisme, en què es recullen les diferents visites i rutes guiades que permeten conèixer alguns dels  principals elements patrimonials de la ciutat.

El nou catàleg presenta com a principals novetats la programació  de la ruta "Seguint els passos de Lluís Muncunill", una proposta del Servei de Turisme que permet fer un viatge en el temps i descobrir l'obra de l'arquitecte més prolífic de Terrassa durant el modernisme a través d'una ruta per algunes de les seves obres més representatives: la Masia Freixa, la Casa Bogunyà, la Societat General d'Electricitat, l'Ajuntament de Terrassa, la Casa Barata, la Sala Muncunill, l'antic Vapor Aymerich, Amat i Jover o l'Hotel Peninsular, entre d'altres.

També destaquen al catàleg d'aquest any les visites programades pel Museu Tèxtil coincidint amb la celebració del seu 75è aniversari o les rutes "La Dominical al Museu de Terrassa", un nou programa que inclou fins a 24 rutes i itineraris que es duran a terme al llarg de l'any amb l'objectiu d'acostar la història de Terrassa a la ciutadania a través d'efemèrides o personatges vinculats a la ciutat.
 
Una altra de les novetats  és que la visita a la Torre Mossèn Homs s'oferirà de forma teatralitzada a través de personatges vinculats amb la història d'aquest singular edifici ubicat a l'entorn de Terrassa. 

El regidor de Turisme, Pep Forn, destaca que l'edició del nou catàleg «Posa a l'abast dels terrassencs i terrassenques, així com de les persones que ens visiten, tota la informació al voltant de les diferents ofertes turístiques que els permetran descobrir i apropar-se a l'extens patrimoni industrial, cultural, arquitectònic i natural de la nostra ciutat. Convertint-se així en una important eina d'informació i promoció de l'oferta turística existent a casa nostra». Forn ha afegit que: «Aquest nou catàleg 2022 és fruit de l'estreta col·laboració amb la Taula de Treball de Turisme que, any rere any, suma nous productes turístics amb la voluntat de fer de Terrassa un referent del turisme sostenible i de qualitat vinculat als diferents atractius i actius potencials dels que disposa la ciutat».

El nou catàleg de rutes 2022 manté també algunes de les rutes que ja formen part de l'oferta turística estable de Terrassa com la visita guiada «Masia Freixa, la singularitat del modernisme a Terrassa», la ruta «Un tastet pel Modernisme Industrial», que inclou un recorregut pels principals edificis modernistes de la ciutat, la visita teatralitzada al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya «1909. Un passeig per la fàbrica», la ruta «Terrassa l'aventura del temps», adreçada especialment al públic infantil i familiar, la ruta «Mirades des de les alçades, Terrassa als teus peus!», la visita «la Seu d'Ègara, un tresor amagat» o l'oferta vinculada al patrimoni cultural i natural de la ciutat a través d'activitats com «Minyons deTerrassa experience» o les "Passejades pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac".

A més, la ruta "Terrassa de cine" permet fer una visita per algunes de les localitzacions cinematogràfiques més emblemàtiques i per les diferents produccions audiovisuals que s'han rodat a la ciutat descobrint així la estreta vinculació entre Terrassa i el sector del cinema i l'audiovisual.

El nou catàleg també inclou un espai d'informació de rutes a la carta, per a grups, visites guiades a mida i en diferents idiomes, rutes familiars o l'oferta de visites inclusives i accessibles així com les propostes destinades a aquelles persones que vulguin descobrir el patrimoni per lliure.

Totes les rutes i visites requereixen una reserva prèvia que es pot formalitzar  mitjançant el formularis que es poden trobar a www.visitaterrassa.cat/visites-guiades.

El nou catàleg de rutes turístiques es podrà trobar a l'Oficina de Turisme situada a la Masia Freixa i a tots els equipaments museístics de la ciutat. A més, tota la informació sobre el catàleg així com la versió digital, es pot consultar a la pàgina web www.visitaterrassa.cat.