L'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya constitueixen una comissió bilateral

L'alcalde, Jordi Ballart, s'ha reunit aquesta tarda al Palau de la Generalitat amb el president Quim Torra, per acordar la creació d'aquest nou òrgan de treball

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, s'ha reunit aquesta tarda amb el president de la Generalitat, Quim Torra, en una primera trobada institucional que ha servit per constituir una comissió bilateral entre l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, per treballar els temes considerats estratègics i prioritats per ambdues institucions. En la compareixença posterior a la reunió, l'alcalde ha posat en valor "el tracte preferent que ha demostrat el president de la Generalitat per a la tercera ciutat de Catalunya" en formalitzar aquesta comissió, que establirà, com en el cas de Barcelona i l'Hospitalet, un marc de treball conjunt que facilitarà la interlocució contínua de l'Ajuntament amb les conselleries de la Generalitat per abordar les qüestions que afecten a Terrassa a curt, mig i llarg termini.

Per Ballart, la reunió d'avui "defineix quina relació tindrà a partir d'ara el Govern de la Generalitat amb el de la ciutat de Terrassa", amb un nou òrgan que estableix "un marc diferent de relació, de col·laboració, i de la cultura de la corresponsabilitat". L'alcalde subratlla que "a Terrassa tenim ara un Govern municipal fort, resistent i innovador, amb les portes obertes a treballar, consensuar, projectar, construir, i amb un horitzó d'estabilitat política a prova de les circumstàncies imprevisibles que ens podem trobar en els pròxims mesos i anys. Aquesta comissió bilateral demostra que estrenem una nova etapa, marcada per les bones relacions institucionals amb la Generalitat, per les portes obertes i per la voluntat compartida de diàleg i de treball conjunt".

En el marc de la reunió d'avui entre el president i l'alcalde, en què hi ha assistit també el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, i la tinenta d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, s'ha acordat que la primera reunió de la comissió se celebrarà a Terrassa, amb la presència del president Quim Torra, entre finals d'octubre i primers de novembre. L'alcalde ha lliurat avui al president un dossier amb prop d'un centenar de propostes i qüestions que el Govern municipal considera prioritàries per a Terrassa, centrades en àmbits com les infraestructures, l'habitatge, l'educació, la salut, les rieres i els equipaments, entre d'altres, que es treballaran en el marc de la comissió bilateral.

L'alcalde explica que "anirem treballant tots aquests temes en el marc de la comissió bilateral, aquest nou òrgan que significa un gran salt en les relacions institucionals que ha de derivar, indubtablement, en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Terrassa".