L'Ajuntament de Terrassa millora el ferm de l'avinguda del Vallès

Les obres comportaran una inversió de 500.000 euros

L'Ajuntament de Terrassa, a través de l'àrea de Territori i Sostenibilitat, durà a terme aquest mes de novembre treballs de millora i adequació del ferm de l'avinguda del Vallès. Les actuacions es localitzaran al vial oest de la riera i es desenvoluparan a diferents trams entre l'avinguda de Béjar i la carretera de Rubí, és a dir, gairebé tot el traçat del vial. Les obres duraran quatre setmanes i en alguns casos comportaran restriccions del trànsit, que han estat planificades per a minimitzar les molèsties a la ciutadania. El Consistori destinarà més de 500.000 euros a aquesta actuació, que es començarà a executar el proper dilluns, 7 de novembre.

Al llarg del mes es duran a terme dos projectes simultanis. El més important se centrarà en actuacions a l'asfalt, mantre que hi haurà també una intervenció menor a la mitjana. El projecte principal s'ha encarregat a l'empresa UTE Terrassa 2016 per un import de 481.447,01 €. Una part important d'aquest projecte consistirà a anivellar les tapes dels pous de clavegueram, embornals i altres elements que amb el pas del temps i el trànsit s'han anat enfonsant, generant petits esvorancs. D'altra banda, s'actuarà també als trams on s'ha detectat que l'asfalt es troba malmès. En aquests casos, el tram serà sanejat i reasfaltat, per tal de recuperar la uniformitat del paviment.

Els treballs obligaran a establir restriccions de trànsit temporals en alguns trams. En la major part dels casos, seran restriccions parcials que garantiran el pas de vehicles, almenys, per un carril. Amb tot, en tres punts la intervenció a fer abastarà tota l'amplada de la via, obligant a tallar totalment el trànsit: sota el pont del passeig del 22 de Juliol; entre els ponts de Cantàbria i Salamanca; i entre els carrers de Saturno i del Jiloca. En aquests casos, s'establiran itineraris alternatius mentre duri el tall. Aquests talls totals no començaran fins que l'obra porti uns dies en marxa.

Tots els talls, tant els parcials com els totals, han estat planificats per a reduir al màxim la incidència al trànsit. En tot cas, es recomana de manera general, evitar tant com sigui possible circular pel vial oest de l'avinguda i utilitzar el vial est o altres rutes.

Treballs a la mitjana

Coincidint amb els treballs d'adequació del ferm, aquest mes de novembre es duran a terme també obres a la mitjana de l'avinguda, concretament entre els carrers Granada i Huelva. Aquesta altra intervenció consisteix a reparar el paviment d'aquesta zona, malmès per l'acció de les arrels d'un arbre. Els treballs, que començaran el 8 de novembre i duraran quatre setmanes, els durà a terme l'empresa Asfaltos Barcino. Aquesta actuació comportarà també en algun moment restriccions de trànsit, de les quals s'informarà puntualment. El pressupost d'aquesta segona actuació és de 37.494,27 €.