L'Ajuntament de Terrassa prova un nou sistema d'estacionament per temps limitat

La prova pilot es farà a la confluència de l'av. de Josep Tarradellas amb els carrers del Pedrell i de Pere Comerma

Senyalització d'àrea exprésL'Ajuntament posa en marxa, de forma puntual, un nou sistema d'estacionament per temps limitat, anomenat "Àrea Exprés". La mesura es posarà a prova a la confluència de l'avinguda de Josep Tarradellas amb el carrer del Pedrell, i al carrer de Pere Comerma, als barris del Torrent d'en Pere Parres i Segle XX, respectivament. Es tracta d'una modalitat amb la qual es pretén que algunes places d'aparcament tinguin una dinàmica de rotació, però sense competir amb la zona blava, ja que respon a unes necessitats diferents. 

La mecànica d'aquest sistema, que es posa en marxa com a prova pilot, es troba a mig camí entre una zona de càrrega i descàrrega, però en aquest cas oberta a tots els conductors, i la zona blava, però sense haver de pagar. Es tracta d'una reserva de places d'aparcament a les quals el temps d'estacionament està limitat, concretament per 15 minuts. L'assaig vol provar si aquesta modalitat es mostra adequada per a espais en els que es necessiten aparcaments de rotació per animar el comerç, però en els que la demanada no és prou sistemàtica per a la implantació de la zona blava. 

En el nou sistema, els conductors han de senyalitzar l'hora de la seva arribada mitjançant un rellotge o bé una nota al parabrisa del vehicle. De moment, aquests assaigs del nou sistema es realitzaran allà on són necessaris espais lliures d'aparcament, però per estades limitades. 

La plaça d'aparcament que s'habilita a l'avinguda de Josep Tarradellas, en la confluència amb carrer Pedrell, i les dues que entraran en funcionament al carrer de Pere Comerma, se sumen a les dues places que es van posar a rova a l'octubre a carrer de Ramon Llull.