L'Ajuntament de Terrassa reobrirà els parcs infantils amb l'entrada a la fase de represa a Catalunya

També es reobriran els jocs biosaludables i les fonts públiques d'aigua potable

Parc infantilEls nens i nenes podran tornar a jugar als parcs infantils de la ciutat amb l'entrada en la Fase de represa a partir d'aquesta mitjanit declarada per la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament està habilitant aquests espais, així com altres espais i elements de mobiliari urbà com els jocs biosaludables i les fonts públiques d'aigua potable, que es reobriran en els pròxims dies. L'Ajuntament recomana i recorda a la ciutadania que utilitzi aquests espais que cal mantenir en tot moment les mesures de precaució necessàries amb especial incidència en la higiene i la distància.

Per a l'alcalde Jordi Ballart, el pas a la Fase 3 avui i a la Fase de represa la pròxima matinada "és un avenç esperançador, però no hem d'oblidar que cal que mantinguem les mesures de protecció reiterades per les autoritats sanitàries per evitar qualsevol rebrot de la pandèmia, ja que el virus segueix entre nosaltres. Ho hem de tenir molt present en el nostre dia a dia, no podem abaixar la guàrdia. Cal apel·lar a la coresponsabilitat de tots i totes, protegint-nos, protegint als més vulnerables, i no oblidar el manteniment de lês distàncies de seguretat, l'ús de mascaretes i la higiene personal».

Més serveis municipals presencials

Els serveis municipals treballen per adaptar-se a la nova normativa i aniran reobrint progressivament els serveis presencials a mesura que es vagi avançant en la represa.

Una de les novetats és que, un cop finalitzat l'estat d'alarma, les Oficines d'Atenció Ciutadana (OACs) obriran en horari intensiu a partir de dilluns 22 de juny, de 8 a 15 hores, sense necessitat de demanar cita prèvia, tot i que es recomana que es continuï fent servir aquest sistema.

Un altre dels serveis municipals que reprèn l'atenció presencial és Baumann Oficina Jove, que obrirà a partir de dilluns 22 de juny, de 9 a 15 hores, de dilluns a divendres per a fer atencions individualitzades amb o sense cita prèvia i per atendre grups de fins a cinc persones amb cita prèvia (mitjançant correu electrònic a [email protected]). Així mateix el Servei de Joventut mantindrà els serveis amb cita prèvia d'assessories, i també l'atenció telefònica, per whatsapp i per correu electrònic que s'han ofert les darreres setmanes.

Quant al comerç, el Mercadal Martí l'Humà ja va obrir ahir dimecres al 50% de la seva capacitat i es faran rotacions de parades setmanals.

Pel que fa al servei d'autobusos municipals, que ja està funcionant al 100%, ja es poden ocupar tots els seients i viatjar dues persones dempeus per cada metre quadrat, tal com marca la normativa. D'altra banda, s'està treballant en la instal·lació de mampares de protecció pels i les conductores per tornar a poder fer el pagament en metàl·lic en les pròximes setmanes.

Pel que fa a Funerària, es continuen aplicant les mesures de protecció establertes. Es continuen fent vetlles a tots els difunts, inclosos per causa de la Covid-19, mantenint la restricció de no permetre obrir el fèretre en aquests casos. Per garantir les distàncies físiques requerides en aquesta fase, les vetlles es mantindran amb un límit màxim de 15 persones, 8 persones dins la sala de vetlla i 7 en la zona comú. En aquesta nova fase, l'horari del tanatori es manté de 8 a 21 hores. D'altra banda, en aquesta fase les cerimònies es podran fer tant a l'oratori com al temple del cementiri.

Per garantir les mesures de seguretat i higiene, es mantindran un màxim de 15 persones en l'oratori i un màxim de 80 en el temple. La participació en la comitiva final per acompanyar en l'enterrament serà de 50 persones (25 en la fase 2) i per a fer una cremació es mantindrà en 15, en aplicació de les mesures de seguretat i higiene. L'oficina d'atenció al visitant del Cementiri, continua oberta en el seu horari habitual i es treballarà amb cita prèvia. La del carrer Topete resta tancada.