L'Ajuntament de Terrassa rep 350.000 euros dels fons Next Generation per adequar l'Estadi Municipal d'Hoquei Martí Colomer

Les instal·lacions es milloraran seguint criteris d'aprofitament energètic,  sostenibilitat i accessibilitat

Estadi Martí ColomerL'Estadi Municipal d'Hoquei Martí Colomer ha rebut una subvenció econòmica de 350.837,41 euros per part del Consejo Superior de Deportes (CSD) del Ministerio de Cultura y Deportes, segons la resolució definitiva d'atorgament de la subvenció publicada aquesta setmana. L'objectiu del projecte, que es finança amb fons europeus del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Next Generation, és adequar i millorar el camp Martí Colomer per al foment del turisme esportiu sostenible i el creixement econòmic de Terrassa. L'import total del projecte s'eleva a 589.323,52 euros, cofinançats en part per l'Ajuntament de Terrassa. 

La tinenta d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Maise Balcells, celebra «la concessió d'aquesta injecció econòmica que prové d'Europa, i que ens permet millorar el nostre patrimoni municipal perquè la ciutadana el pugui gaudir en les millors condicions possibles. És una excel·lent notícia per als jugadors i jugadores d'hoquei que fan ús de la instal·lació, per a les seves famílies i per a l'afició. Igualment, també ens permetrà fomentar el turisme esportiu internacional, vinculant-lo als valors de la sostenibilitat i l'accessibilitat, i fer créixer econòmicament la ciutat».  

La millora de l'estadi municipal engloba tres actuacions diferenciades:

  • Actualització dels sistemes d'il·luminació del camp. Les obres, ja finalitzades, ascendeixen a 37.822,48 euros, IVA inclòs, d'aportació municipal.
  • Actuacions de reforma del sistema de reg de l'estadi municipal per un import de 47.423,47 €, IVA inclòs. Les obres, que ja han estat executades, estaven previstes al pressupost municipal.
  • Adequació i millora de les instal·lacions del camp municipal d'hoquei Martí Colomer amb criteris de millora energètica, sostenibilitat i accessibilitat, amb un cost de 474.127,66 euros, IVA inclòs. La subvenció del CSD cobreix part d'aquests diners, mentre que els 150.209,13 euros restants aniran a càrrec de l'Ajuntament de Terrassa.

Aquesta darrera actuació inclou la millora dels accessos a l'estadi i l'aparcament, la reforma dels vestidors i altres espais complementaris a l'activitat esportiva i la millora de la digitalització de l'activitat turístico-esportiva, entre d'altres, amb la finalitat d'afavorir el hàbits saludables de la ciutadania entre la ciutadania i de potenciar l'atracció del turisme internacional.

Per afrontar aquesta darrera actuació, ja s'ha començat a redactar el projecte i, posteriorment, es farà la licitació i adjudicació de les obres. Està previst que les obres comencin entre el segon i el tercer trimestre de 2025 i tinguin una durada de 6 mesos.