L'Ajuntament engega una campanya explicativa sobre els paviments podo-tàctils instal·lats a la via pública

La iniciativa està impulsada per l'Oficina d'Accessibilitat Municipal amb la col·laboració de l'ONCE

L'Ajuntament ha iniciat una campanya informativa per donar a conèixer els diferents paviments podo-tàctils que trobem a la ciutat. Es tracta d'una campanya de difusió impulsada des de l'Oficina d'Accessibilitat Municipal amb la col·laboració de l'ONCE. L'objectiu és donar a conèixer a la població el funcionament i les característiques dels paviments específics per a persones amb discapacitat visual, instal·lats a la via pública.

Els paviments podo-tàctils tenen un relleu diferent al panot habitual de les voreres per tal de facilitar l'accessibilitat a les persones amb discapacitat visual, ja que les ajuda a orientar-se més fàcilment i permet que es puguin desplaçar de manera segura i autònoma pels carrers de la ciutat.

En aquest sentit, la tinenta d'alcalde de Participació, Qualitat Democràtica i Drets Humans, i regidora d'Accessibilitat, Meritxell Lluís, ha posat de relleu «la necessitat de conscienciar i sensibilitzar als veïns i veïnes de Terrassa sobre la importància d'aquests encaminadors, perquè permeten una millor i més fàcil accessibilitat al col·lectiu de persones amb discapacitat visual. Cal tenir present que a Terrassa hi ha afiliades 290 persones a l'ONCE i totes elles han de poder transitar per la via pública sense cap impediment, de manera autònoma i lliure d'obstacles».

Terrassa compta amb dos paviments podo-tàctils diferents: d'una banda l'estriat, conegut com a encaminador, que serveix per guiar-se cap a una direcció i marca el recorregut segur, principalment cap a la línia de façana; i d'altra banda, el de botons, que serveix per alertar i advertir a la persona de llocs que poden tenir risc, com a les proximitats d'una calçada, ja que són espais on s'entra en convivència amb els vehicles. La campanya vol fer incís, a més, en la necessitat de mantenir aquests encaminadors lliures de pas per tal que les persones que ho necessitin puguin desplaçar-se sense impediments mitjançant els bastons d'orientació.

Podeu trobar el contingut de la campanya, així com els diversos materials gràfics descarregables a la web https://www.terrassa.cat/accessibilitat-sensibilitzacio