L'Ajuntament ha iniciat la darrera fase de neteja de males herbes a la via pública aquest juliol

Es tracta de l'última fase de l'operatiu programat per enguany, que s'ha dividit en tres fases per netejar progressivament tota la ciutat, de nord a sud.

L'Ajuntament de Terrassa realitza cada any una campanya per netejar les herbes adventícies, conegudes popularment com a "males herbes", que creixen de manera indiscriminada allà on troben una mica de terra perquè són molt invasores. Per tal d'abastar tota la ciutat, el municipi es divideix en tres zones, que van de nord a sud, i des de l'Ajuntament es planifiquen les actuacions a realitzar durant tot l'any, en un calendari sotmès a canvis en funció de les inclemències meteorològiques.

La darrera d'aquestes fases per netejar les herbes dels escocells de l'arbrat viari, de la via pública i dels polígons industrials ha començat aquest mes de juliol i acabarà a finals de setembre. El calendari inicialment previst contempla fer durant aquestes properes setmanes els barris compresos principalment entre els districtes 4 i 7, començant pels barris del Segle XX i de Les Fonts.

Els treballs se centren a eliminar les herbes adventícies que perjudiquen els paviments que, en alguns casos, els aixequen fins al punt de fer-los poc transitables. Aquesta feina consisteix a retallar les herbes, sense malmetre el coll de l'arbre. Malgrat això, la percepció de netedat absoluta pot no ser-hi degut a l'extrema capacitat d'adaptació d'aquestes plantes, que fa que, en poc temps, puguin ser abundants arreu. Per aquest motiu, quan durant la campanya es detecta un creixement important en algunes zones, s'incrementa puntualment el personal destinat en aquesta tasca de neteja.

L'actual normativa europea prohibeix el tractament químic de les espècies vegetals urbanes per tal de millorar la salut de les persones, per la qual cosa el treball de desbrossament es fa manualment amb una desbrossadora. Això fa que sigui difícil mantenir les voreres lliures d'aquestes herbes, que creixen a qualsevol lloc ja sigui enmig de l'asfalt, al límit entre els habitatges i a les voreres o als marges de les carreteres. Abans que entrés en vigor la prohibició d'herbicides a les ciutats, a Terrassa es feia un tractament d'eliminació dos cops l'any.