L'Ajuntament habilitarà 269 places d'aparcament per compensar la pèrdua de la zona d'estacionament al solar del nou parc de La República

Després de diverses reunions, l'Ajuntament i les associacions veïnals de Sant Pere Nord i Can Tusell han arribat a un consens

El consistori preveu que durant la primera meitat del 2025 s'inicien els treballs de la tercera fase del projecte del nou parc de la República. En aquesta darrera fase s'executaran les diferents plataformes que conformen el parc, els camins longitudinals nord-sud, la bassa de reg, els paviments, la jardineria i d'altres elements.

Això suposarà que el solar que actualment s'utilitza com una zona d'estacionament lliure per a vehicles, deixi de ser-ho i per tal de compensar la pèrdua d'aquestes places d'aparcament, l'Ajuntament ha mantingut diverses reunions amb les associacions veïnals de Sant Pere Nord i Can Tusell. Aquesta setmana, s'ha arribat a un consens ampli i s'ha definit el projecte que contempla habilitar noves places regulades d'aparcament gratuït a la part central de l'avinguda de Béjar i des del carrer de Tarragona. En total, l'Ajuntament hi habilitarà 269 places, la majoria en bateria, respectant l'arbrat i els fanals actuals, i altres zones d'estacionament en cordó, situades en el tercer carril de l'avinguda en sentit sud est cap a l'avinguda del Vallès.

Amb aquest projecte, que s'executarà a finals d'any, l'Ajuntament dona resposta a la demanda veïnal i també crea noves places d'aparcament en una zona on està prevista la construcció de dos nous equipaments, el CAP Nord i la Residència i Centre de dia de Sant Pere Nord.

D'altra banda, i a més llarg termini, les entitats veïnals han demanat a l'Ajuntament que estudii ampliar la vorera del carrer de Tarragona, de l'escola fins al pas de vianants. Així mateix, sol·liciten millorar la vorera del carrer Consell de Cent i del carrer de Tarragona, a l'alçada de carrer Doctor Calsina i Roig Ventura, ja que actualment són molt estretes.