L'Ajuntament i el Consell de la FP convoquen una nova edició dels Premis Noves i Nous Professionals

Els guardons distingeixen els millors treballs de fi d'estudis de Formació Professional

L'Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa, amb la col·laboració de la Cecot, la Cambra de Comerç de Terrassa, el Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els sindicats CCOO i UGT, convoquen la 18a edició dels Premis Noves i Nous Professionals.

L'objectiu d'aquests premis és motivar i promoure l'esperit emprenedor, innovador i creatiu de l'alumnat que està cursant Cicles Formatius (CF) de qualsevol família professional, així com els Programes de Formació i Inserció (PFI). I ho fa mitjançant el reconeixement públic dels projectes de fi d'estudis (treballs de síntesi a Grau Mitjà i projectes a Grau Superior), ja siguin individuals o col·lectius. La dotació econòmica dels premis és de 9.000 euros. 


Calendari dels premis

Els projectes es podran presentar des del 13 de maig al 2 de juny. Seguidament, el dia 7 de juny es reuniran les taules d'experts, amb una vintena de professionals, que triaran els finalistes. El jurat, que comptarà amb representants de totes les entitats del grup impulsor i es reunirà el 13 de juny per deliberar. Finalment, l'acte de lliurament dels premis se celebrarà el 20 de juny.

Els premis es divideixen en cinc categories per a Cicles Formatius de Grau Mitjà (CFGM) i Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS), a més d'una sisena exclusivament per a Programes de Formació i Inserció (PFI). Les categories són:

    • Projectes més innovadors
    • Projectes de sobirania alimentària 
    • Projecte d'economia social i solidària
    • Projectes d'economia circular
    • Dossiers-memòries d'FP dual 

Dins de cadascuna d'aquestes cinc categories s'atorguen tres premis: 1r premi (600 euros) i 2n premi (400 euros) per a CFGS, i premi únic (600 euros) per a CFGM. 

La 6a categoria és exclusiva per a PFI:

    • Projectes de PFI

En aquest cas, es lliuren un 1r premi (600 euros) i un 2n premi (400 euros) 
 

Novetats

Com a novetat, en aquesta edició, s'estrena la categoria de Sobirania alimentària, un àmbit en el qual hi tenen a veure molts dels projectes presentats al llarg de les darreres edicions. En aquesta categoria hi tenen cabuda des d'un projecte per crear un bar fins a empreses de càtering, obradors, serveis de salut alimentària, etc.

Cal destacar també que, per primer cop, podrà presentar els seus treballs l'alumnat de Certificats de Professionalitat, optant als mateixos premis que l'alumnat de CFGS.