L'Ajuntament i els serveis municipals es preparen per a l'entrada a la "Fase 0,5" de desescalada

A partir de dilluns es continuaran oferint mascaretes higièniques/bàsiques, no sanitàries, als comerços i professionals autònoms de la ciutat, al Recinte Firal de Terrassa

Arrel de l'anunci del Govern espanyol de mantenir a la Regió Sanitària Metropolitana Nord, a la qual pertany Terrassa, en la Fase 0 del procés de desconfinament, però amb la flexibilització d'algunes de les restriccions, des de l'Ajuntament de Terrassa ja s'estan preparant les diferents mesures per a l'inici d'aquesta desescalada a la ciutat. Així, durant la propera setmana es preveu l'inici d'activitats permeses en aquesta primera fase intermitja en la que s'inclou a la ciutat de Terrassa, així com la preparació, si es compleixen les previsions, per a l'inici de la Fase 1 de desescalada els propers dies. 

En aquesta línia, diferents serveis municipals estan començant a enllestir les mesures de protecció i de manteniment de les distàncies de seguretat necessàries. 

Comerç

Des de l'Ajuntament s'està al costat de tot el teixit comercial de la ciutat, i en concret amb tots aquells establiments que en aquesta primera Fase 0,5 ja podran obrir, complint les mesures de seguretat pertinents. 

En aquest sentit, a partir de dilluns es continuaran oferint mascaretes higièniques/bàsiques, no sanitàries, als comerços de la ciutat, especialment en aquesta fase 0,5 en la qual està permesa l'obertura dels de menys de 400 metres quadrats. Per a disposar de mascaretes, cal adreçar-se al Recinte Firal dins de l'horari de 8 a 12 i 13 a 17 hores, de dilluns a divendres. Els i les persones autònomes també poden anar a recollir mascaretes higièniques/bàsiques per a la seva tasca professional. 

Cultes religiosos

S'autoritza la celebració de cultes religiosos amb 1/3 de l'aforament dels espais. Les principals limitacions que s'imposen són respectar distància física i utilitzar mascaretes. A més, cal desinfectar els espais abans dels cultes i evitar aglomeracions de persones. No està permès l'ús d'aigua beneïda i respectar limitacions per a persones vulnerables. Cal evitar: tocar o besar objectes de devoció o altres objectes. 

En cultes on els assistents se situïn directament a terra i es descalcin, cal utilitzar catifes individuals i deixar el calçat en bosses i separat. Des de l'Ajuntament, a través del Servei de Ciutadania, s'està en contacte amb el Consell Intereligiós de la ciutat per fer seguiment.

Funerària de Terrassa

S'aplicaran les normes de la Fase 0,5, pel que fa a vetlles de persones difuntes, amb el màxim rigor i seguint mesures de prevenció, com preservar la distància física a les sales de vetlla i els espais comuns. Es preveu que el Tanatori tanqui a les 17 h cada dia, i no es cobrarà el servei d'ocupació de les sales de vetlla. Les vetlles s'obriran dues hores abans de la inhumació o cremació, respectant l'aforament màxim de 10 persones, i se celebraran cerimònies a l'Oratori.

Educació

Els serveis d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa (c/ Rasa, 24), des d'aquesta passada setmana ja ofereixen els tràmits relacionats amb la preinscripció de manera telemàtica, i a partir d'aquesta propera setmana (a partir del proper dia 19) s'oferiran atencions amb cita prèvia, tal com ja s'ha anunciat. Per a més informació: www.terrassa.cat/educació i telèfon 010.

Mobilitat i Transport Públic

Des d'aquesta setmana l'Oficina de Mobilitat de Terrassa (c/ Iscle Soler, 9) ja està oberta amb l'horari de dilluns a divendres no festius de 8:30 a 13:30 i de 15:30 a 18h. 

A més, es recorda que per utilitzar el transport públic cal portar mascareta. Des de l'Ajuntament, a partir de dilluns, es facilitaran mascaretes higièniques/bàsiques, no sanitàries, a TMESA per a subministrar-les als usuaris/es dels autobusos. L'incompliment de l'obligació de portar mascareta en el transport públic pot ser objecte de sanció, d'acord amb el que preveuen els articles 36.6 i 39 de la Llei Orgànica 4/2015, de 30 de març, de protecció de la seguretat ciutadana.

Noves mesures previstes

Pel que fa a resta de serveis amb atenció directa a la ciutadania o en equipaments municipals, com les Oficines d'Atenció Ciutadania (OAC); els Serveis Socials; Museus i Biblioteques; Equipaments esportius de gestió directa o a càrrec d'entitats; així com aquells serveis relacionats amb Ocupació i Empresa, s'estan preveient les mesures de seguretat i prevenció de cara a la següent fase de desconfinament. Properament s'aniran anunciant les mesures previstes en el cas que la ciutat pugui passar a aquesta Fase 1, en els propers dies.