L'Ajuntament inicia el «Pla d'Impuls i dinamització de l'Audiovisual a Terrassa»

El cicle «Projectem l'Audiovisual» marca l'inici d'aquest projecte amb una jornada sobre inversions en el sector

L'Ajuntament de Terrassa vol seguir fomentant el sector audiovisual com un dels sectors en els que la ciutat fonamenta la seva estratègia competitiva territorial. És per això que enguany el consistori posa en marxa, a través del Servei d'Innovació, el projecte «Pla d'Impuls i dinamització de l'Audiovisual a Terrassa». Aquest projecte està format per diverses actuacions, que tenen com a objectiu retenir i atraure el talent vinculat a l'audiovisual; establir aliances estratègiques; afavorir la col·laboració de les empreses del sector audiovisual, així com potenciar-ne el creixement i atraure'n d'altres que identifiquin un valor afegit a la ciutat; i posar en valor les capacitats del sector de l'audiovisual de Terrassa com a generador d'ocupació i autoocupació.

La primera de les activitats previstes en aquest projecte és el cicle «Projectem l'Audiovisual», un programa de formacions i sessions de treball encaminades a sensibilitzar i formar a les persones emprenedores i empresàries del sector de l'audiovisual. Aquest començarà amb la jornada «Els beneficis d'invertir en produccions audiovisuals» el proper dimecres 9 de febrer a les 10.30 h al Parc Audiovisual de Catalunya. L'objectiu d'aquesta jornada és analitzar els aspectes jurídics, fiscals i de negoci que es plantegen en les inversions en produccions audiovisuals, tant si es realitzen a través d'Agrupacions d'Interès Econòmic (AIEs) com a través d'altres figures igualment previstes per la normativa tributària. La jornada començarà amb una xerrada moderada per la gerent del Parc Audiovisual, Cristina Brandner, i que comptarà amb diferents professionals especialistes en el sector. Un cop finalitzi, els assistents podran realitzar una visita guiada al Parc.

Per al regidor d'Economia Social i Innovació i Projectes audiovisuals, Pep Forn, «amb aquesta primera sessió del Cicle "Projectem l'Audiovisual" pretenem donar a conèixer a tota la ciutadania, però molt especialment al teixit d'agents de la nostra ciutat i concretament a pimes i empreses, el potencial i possibilitats que ofereix aquest sector. Estem convençuts que amb aquesta línia de promoció econòmica vinculada a la innovació i a la tecnologia en l'àmbit de l'audiovisual sumem en aquest esforç que fem per atraure, consolidar i fer créixer empreses de la cadena de valor del sector».

Les inscripcions a la jornada «Els beneficis d'invertir en produccions audiovisuals» es poden realitzar a través del següent enllaç.