L'Ajuntament inicia els treballs per crear una franja de protecció contra els incendis a Les Fonts

L'actuació es farà sobre una superfície de prop de 10 hectàrees

L'Ajuntament de Terrassa ha iniciat aquesta setmana els treballs per executar una franja perimetral de baixa combustibilitat al barri de Les Fonts. La intervenció forma part de les actuacions que desenvolupa el Consistori com a mesures de protecció de les urbanitzacions i de prevenció d'incendis, i s'afegeix a l'obertura de franges de característiques similars a la zona d'El Molinot i al barri de Can Parellada, realitzades durant els darrers mesos.

La franja perimetral de Les Fonts havia perdut la seva efectivitat degut al creixement de la vegetació. La proliferació de pins i el creixement dels arbustos als darrers anys feien necessària una actuació de millora en aquesta zona. Per això es va projectar aquesta intervenció que, depenent de les condicions concretes, consisteix en diferents tipus de desbrossat i retirada d'arbres.

En total, l'actuació intervé sobre una superfície total de 9,59 hectàrees, repartides a l'entorn del barri. I els treballs poden afectar alguns dels carrers perifèrics per la presència de la maquinària.

L'execució de la franja es perllongarà durant dos mesos i mig, tot i que estaran molt condicionats per la climatologia. Els treballs han estat encarregats a l'empresa Forestal La Selva S.L., i compten amb un pressupost de 27.830 euros (IVA inclòs).