L'Ajuntament manté en alerta el Pla d'Emergència Municipal per risc de fortes ventades aquest cap de setmana

Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, el temporal de vent més fort s'espera per diumenge de les 7h a les 13h

Ahir a la tarda, l'alcalde va activar el Pla d'Emergència Municipal per risc de fortes ventades a la ciutat. Segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, avui divendres el risc serà moderat fins les 19h de la tarda, amb episodis de ventades intermitents. Per demà dissabte s'espera una reducció del temporal i diumenge serà el dia més crític, ja que el CECAT ha anunciat un risc moderat de vent fort en la franja de les 7h del matí a les 13h del migdia.

Avui s'ha dut a terme una reunió del Comitè Municipal d'Emergència, amb la presència del tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat, Xavier Cardona i la regidora de Seguretat, Via Pública i Protecció civil, Patrícia Reche. Aquest organisme que ha valorat les incidències ocasionades fins ara per les ventades i la previsió per aquest proper cap de setmana. En aquesta trobada s'ha planificat tot el necessari i s'ha determinat que els propers dies tots els serveis municipals restaran activitats i amatents a les possibles incidències que es puguin produir degut a la situació climatològica adversa.

De manera preventiva, l'Ajuntament ha informat a les escoles, entitats i associacions que redueixin les seves activitats a l'aire lliure. D'altra banda, s'han instal·lat cartells avisant dels riscos del temporal als parcs i places del municipi i també a les principals entrades de l'Anella Verda.

Durant tot el cap de setmana, a través dels perfils municipals a les diverses xarxes socials, es farà recordatori dels consells de prevenció en cas de ventades i també s'actualitzarà tota la informació.

 

Incidències provocades pel fort vent

Pel que fa a les incidències registrades en les darreres hores, Bombers ha realitzat una desena de sortides motivades per efectes de les ventades, mentre que Policia Municipal ha rebut diverses trucades, que s'han concentrat en el tram horari de les 22h a les 3h de la matinada.En aquest sentit, la Policia Municipal ha intervingut en una desena d'avisos relacionats amb incidències provocades pel fort vent, entre els quals caigudes de branques i arbres, com ara a la Plaça del Parc del Nord on va caure una branca de dos metres aproximadament.

També van actuar en el cas d'un arbre de l'interior d'una fàbrica ubicada al carrer Llobregat amb Miño que va caure a la via pública, ocupant la vorera i part de la calçada; i al Parc Vallparadís tocant carrer Badalona, on un arbre va enderrocar-se al terra.

D'altra banda, entre els avisos rebuts, n'hi ha quatre per afectacions en façanes, un per la caiguda d'una mampara d'un establiment, un altre per una tanca perimetral d'obra i finalment una per la presència d'una xapa a la via pública.